Zeer geslaagd jeugdkamp Aristos

Op vrijdag 17 juni kon de jeugd van handbalvereniging Aristos na twee door corona geteisterde jaren eindelijk weer eens op kamp. Met 42 enthousiaste deelnemers en prachtig zomers weer kijken we terug op een zeer geslaagd weekend.

Geheel passend bij een vereniging die draait om samen sporten, werd het kamp gehouden in een sportaccommodatie: sporthal Pius X in Liempde. Daar was zowel binnen als buiten meer dan voldoende ruimte voor sportieve bezigheden, zoals in de gymzaal binnen en op de twee handbalveldjes buiten.

Watergevecht Zoals het handballers betaamt, wist de organisatie zich snel aan te passen aan de omstandigheden en het programma aan te passen aan de tropische hitte op zaterdagmiddag. Zo werd de geplande zeskamp in een mum van tijd omgevormd in een waterversie, die geheel in stijl werd afgesloten met een watergevecht. Op zaterdagavond vertoonden de kinderen ook hun andere dan sportieve talenten tijdens de bonte avond. Deelnemers genoten onder andere van dans, zang, jongleren en een handbalquiz. Tijdens het avondspel gingen de dapperen in het aangrenzende bos op zoek naar de geluiden van muziekinstrumenten en vogels.

Ook op zondagochtend toonde de organisatie haar wendbaarheid door een gepland buitenspel wegens de regen vlug te vervangen door activiteiten in de gymzaal. Zodra de regen weer was verdwenen, werd het kamp afgesloten met een verkwikkende buitenwandeling.

Al met al hebben zowel de kinderen als de begeleiders een fantastisch weekend achter de rug.