weekend DS1 en HS1 12 en 13 nov week 45

Aristos Dames 1 te sterk voor koploper.

Zaterdagavond kwam MHV DS2 uit Mill op bezoek bij Aristos. MHV staat eerste in de competitie en volgens coach Erik van Brederode kon dit weleens een van de belangrijkste wedstrijden zijn. Winst zou ervoor zorgen dat Aristos met de kop van de competitie mee kan blijven draaien. De opdracht om de 2 punten in Best te houden was duidelijk. Aristos startte de wedstrijd goed. Een goed uitgespeelde wissel zorgde ervoor dat Evelyn Fontijn de wedstrijd opende met 1-0. MHV en Aristos gingen hierna gelijk op, tot het punt waarop Aristos uit kon lopen. Mede door een mooi lobje van Lieke Stobbe en een goed aangespeelde “vlieger” op Carly Vosters, kon Aristos met een voorsprong (10-6) de rust in gaan.

Beide coaches waren tevreden over het spel, maar coach Frank Purschel maakte duidelijk dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en 4 doelpunten los was nog niet voldoende. Aristos mocht zeker in het begin van de tweede helft niet verslappen. Toch scoorde MHV als eerste in de tweede helft. Aristos speelde gelukkig slim door lange aanvallen te maken en in bal bezit te blijven. Door de goede verdediging bleef het spel van Aristos sterk. Met een aantal mooie aanvallen met schijnbewegingen, goed uitgespeelde wissels en veel druk waardoor er ruimte ontstond, kon Aristos uitlopen tot een 16-10 voorsprong. Langzaam tikte de klok door, maar MHV gaf niet zomaar op. Tot aan de laatste minuut werd er gewerkt door beide teams, maar zoals afgesproken bleven de twee punten in Best. Aristos won met 17-14, tevredenheid bij de coaches en euforie bij de spelers.

 

Heren 1

Aristos Heren 1 wint ruim van Groene Ster Na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag, die na verlenging gewonnen werd, moest Aristos op zaterdag aantreden voor de competitiewedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen.

Het begin van de eerste helft ging gelijk op. Beide teams wisten makkelijk te scoren wat resulteerde in een 4-4 tussenstand. Aristos schakelde een versnelling hoger en wist een gaatje te slaan van 3 doelpunten. Groene Ster gaf zich niet gewonnen en knokte zich terug tot een verschil van 1. Zoals wel vaker dit seizoen werd er te slap verdedigd door de mannen uit Best, maar gelukkig bleef men scoren. Met een stand van 15-13 werden de kleedkamers opgezocht.

Na 7 minuten spelen in de tweede helft was de marge nog steeds 2 doelpunten; 19-17. Vanaf dat moment ging het verdedigend stukken beter. Aristos bleef scoren en Groene Ster kwam nog maar moeilijk door de dekking heen. En wanneer ze een gaatje wisten te vinden, stuitte ze op de keeper van Aristos. De mannen uit Best liepen uit naar een voorsprong van 4 doelpunten. Waar Groene Ster zich in de 1e helft nog terug wist te knokken, was het verzet nu gebroken. Met nog 7 minuten te spelen liep Aristos eenvoudig uit naar een 27-18 tussenstand. Beide teams wisten dat de wedstrijd gespeeld was en dat was te zien in het veld. Er werd niet meer scherp afgerond en ook de verdediging liet wat steken vallen. Echter, de marge van negen doelpunten kwam niet meer in gevaar en zo stond er na 60 minuten spelen een eindstand van 30-21 op het scorebord.

Door het verlies van koploper WBC staat Aristos qua verliespunten weer gelijk met de nummer 1.