Wedstrijdverslag DS1 en MJD1 7 en 8 jan week 2

Ondanks ijs, vurig spel Aristos DS1

De dames van Aristos vertrokken op zaterdagavond 7 januari naar Eindhoven voor de eerste wedstrijd na de winterstop. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen dames 1 van EHV. Vanwege de gladheid was het nog maar de vraag of de wedstrijd door kon gaan. Maar de gladheid weerhield het team uit Best er niet van om toch naar Eindhoven te vertrekken, want deze wedstrijd moest gewonnen worden, zeker na de nederlaag die Aristos in de eerste helft van het seizoen leed tegen EHV.

Aristos was erg gemotiveerd en dit leidde in de eerste helft tot een aantal mooie aanvallen, maar Aristos kwam hiermee niet verder dan een 13-14 voorsprong bij rust. In de tweede helft zou het dus moeten gaan gebeuren. De coach herinnerde de dames aan het briefje met speerpunten dat voor de wedstrijd in de kleedkamer had gehangen: handen omhoog en meeschuiven in de verdediging en daarna snel naar voren. Deze opdrachten werden uitgevoerd en dit resulteerde in een voorsprong van zeven doelpunten vlak voor het eindsignaal. Her verschil verkleinde in de laatste minuten nog enigszins, maar de winst was binnen. Eindstand 21-26.

Aristos MJD1 speelt goed maar verliest

Afgelopen zondag 8 januari stond er voor de jongens van Aristos D1 een lastige uitwedstrijd gepland tegen kampioenskandidaat Tremeg D1 uit Gemert. Dit team is een zogenaamd dispensatieteam met ook wat oudere kinderen. Mede hierdoor kan het leeftijdsverschil behoorlijk oplopen.

Aristos was onder de indruk hoe groot sommige jongens van de tegenstander waren en hoe hard ze konden gooien. Het duurde zeker 10 minuten voordat Aristos in zijn eigen speelstijl kon komen en de ruimtes in de fysiek sterke verdediging van Tremeg wist te vinden . Helaas stond het toen al 7 – 0 voor Tremeg.

Vanaf dat moment zette Aristos aan en begon het spel beter te worden en werd er ook gescoord. Verdedigend werd er hard gewerkt en Tremeg kwam er niet zo gemakkelijk meer door. Met mooie aanvallen afgewisseld met eenvoudige vang en gooifouten kon Aristos mee in het spel van de tegenstander. Mede door de grote achterstand in het begin van de wedstrijd kreeg Aristos niet het vertrouwen dat er meer te halen was. Met een goede 30 minuten van de wedstrijd werd er uiteindelijk verloren met 24-13. Ondanks deze nederlaag geeft het weer een goed vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen. De jongens hebben ook in deze wedstrijd weer laten zien dat ze gemakkelijk mee kunnen in deze klasse.