wedstrijdverslag HS1 en JD1 6/7 jan week 2

Aristos heren 1 wint ook in 2018

Afgelopen zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van 2018 op het programma. Aristos moest het in de eigen Naestenbest opnemen tegen Olympia uit Oss.

Zoals al het gehele seizoen waren de mannen uit Best ook nu niet compleet. Door blessures en vakantie moest coach Van Bergen improviseren met de opstelling. Het begin van de wedstrijd was dan ook rommelig en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Via 3-3 kwam er een tussenstand van 6-6 op het scorebord. Vanaf dat moment begon het beter te lopen bij de gastheren. Aanvallend werd het doel van de tegenstander makkelijk gevonden en ook verdedigend werden de rijen beter gesloten. Dit resulteerde in een 17-13 ruststand.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en dit had zichtbaar resultaat. Aristos liep eenvoudig uit naar een voorsprong van 7 doelpunten. De gasten uit Oss konden geen vuist meer maken en de thuisploeg profiteerde hier optimaal van. Regelmatig werd de bal door Aristos onderschept wat uitmondde in een break. Bij een 31-19 stand zakte de concentratie wat weg. Een rommelige fase volgde, maar Aristos bleef het betere van het spel houden. Bij een 36-22 stand floot de scheidsrechter voor de laatste maal.

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen Apollo uit Son en Breugel op het programma.

Aristos JD1 blijft het goed doen

Afgelopen zondag stond een thuiswedstrijd gepland tegen EHV uit Eindhoven. De tegenstander verdedigde met een hele offensieve 3-3 verdediging, dat zeker voor het bewegelijke team van Aristos perfect is om met snel spel de verdediging open te spelen. De verdediging van Aristos is gebaseerd op een 3-2-1 wat voor veel tegenstanders moeilijk is om doorheen te komen. Er wordt dan ook wekelijks erg sterk verdedigd door Aristos en telkens als de tegenstander denkt dat deze er door is staat er wel weer een andere speler van Aristos klaar om de aanvaller te verdedigen. Mede daardoor krijgt Aristos maar weinig tegentreffers. Als de tegenstander dan wel eens kan afronden op de goal is er ook nog eens goed keeperswerk van Mart en Stijn die beide meestal 1 helft keepen.

In de aanval gaat de bal snel van hand tot hand en er werd dan ook zondag weer heel veel gescoord met hele snelle aanvallen over meerdere schijven. Uiteindelijk na 40 minuten met een mooie uitslag in het voordeel van Aristos van 36-7. Het aller leukste is dat alle jongens weer gescoord hebben en dat zelfs de keepers hun doelpuntje hebben meegepikt.

Over 2 weken staat er een belangrijke thuiswedstrijd gepland tegen Tachos uit Waalwijk. Bij winst tegen dit team blijft het kampioenschap in zicht.

Ook handballen?

Wil je ook graag vrijblijvend kennismaken met handbal, lekker snel samen aanvallen, verdedigen en natuurlijk keepen, spelenderwijs aan je motoriek en balvaardigheid werken in een positieve omgeving? Kom dan eens meetrainen en je wordt door een stel enthousiaste vrijwilligers ontvangen. Kijk voor trainingstijden en overige informatie op onze website www.aristos –best.nl