wedstrijdverslag 11 en 12 jan week 2 MJD1

Aristos D1 – VHC ’13 D1

Op 11 januari 2020 was de handbalwedstrijd Aristos D1 – VHC ’13 D1 gepland. Het is een wedstrijd om de koppositie in de poule: VHC heeft na 11 wedstrijden 22 punten en Aristos 20 punten met een beter doelsaldo. De uitwedstrijd was verloren gegaan voor Aristos met 13-8, maar desondanks was er vertrouwen dat er van VHC gewonnen kon worden.

VHC won de tos en koos voor de kant, waardoor Aristos mocht beginnen met de eerste aanval. Deze eerste aanval leidde direct tot een goal van Rens, die door de verdediging van VHC drong en onhoudbaar afmaakte: 1-0. De daarop volgende aanval van VHC was de eerste test van de verdediging van Aristos. VHC begon geduldig rondspelend aan de aanval en bouwde de aanval goed op, maar ze kwamen er niet doorheen. Bij de uitbraak was het vervolgens direct raak voor Aristos waardoor er een klein gat ontstond. Op deze manier kon de voorsprong langzaam worden uitgebouwd. Aan beide zijden waren de keepers enorm goed op dreef en werden er moeilijke ballen tegengehouden. In de rust stond het al 7-2 en daardoor groeide het vertrouwen dat het mogelijk was om te winnen en de koppositie over te nemen.

Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd niet. VHC probeerde te scoren, mede door de keeper mee naar voren te sturen als extra aanvaller. Dat leverde voor VHC niet het gewenste resultaat. Sterker nog, bijna deed de Aristos-keeper Sjors een “Tess Westertje” door de bal na een VHC-aanval in het lege doel te gooien. Helaas ging de bal enkele centimeters naast het doel.

Door het enthousiasme van de Aristos spelers en de frustratie van de bezoekers die hun goede uitgangspositie voor de titel verloren zagen gaan, eindigde de wedstrijd wat gehaast en daardoor slordig, maar uiteindelijk was het een verdiende overwinning met 14-4. De goede aanvallen met goede goals en het stevige verdedigen zorgden er voor dat de overwinning geen enkel moment in gevaar kwam.

Aristos heeft de leiding in de competitie overgenomen en met nog 8 wedstrijden te gaan is de mogelijkheid er nog steeds om in april als kampioen op het Bestse gemeentehuisplein te staan!