wedstrijverslag HS1 en DS1 5 en 6 jan week 1

Aristos HS1 verliest in Gemert Aristos is de tweede helft van de competitie begonnen met een nederlaag. Een nog steeds door blessures getroffen ploeg wist niet te overtuigen in de eerste wedstrijd van 2019.

Aanvallend wisten de mannen uit Best geen echte vuist te maken. En verdedigend was het allemaal een beetje gezapig. Via een 2-0 achterstand was het na 16 minuten spelen 6-4 in het voordeel van Tremeg. Door een penalty niet te benutten, miste Aristos de aansluiting en werd met een 14-10 ruststand de kleedkamer opgezocht. In het begin van de tweede helft was er eenzelfde beeld zichtbaar, maar na ongeveer 10 min kwam Aristos beter in de wedstrijd. Langzaam kwam de mannen in het geel dichterbij en bij een 21-20 stand kreeg Aristos de kans om de gelijkmaker te scoren. Deze mogelijkheid werd echter vakkundig om zeep geholpen en in de tegenaanval lag de bal wel in het netje. Met nog 4 minuten te spelen was de achterstand nog steeds 2 doelpunten, maar daar bleef het ook bij voor de gasten uit Best. Ook een laatste offensief had niet het gewenste resultaat waardoor Aristos met een 26-22 nederlaag huiswaarts keerde. Volgende week zaterdag staat om 19.15 uur in sporthal Naestenbest de wedstrijd tegen HVW op het programma.

Net geen winst Aristos DS1

Afgelopen zaterdagavond reisde de dames van Aristos af naar Groesbeek. Bij de vorige ontmoeting met Groesbeeks Glorie DS1 was het Aristos niet compleet en werd er na een ruime voorsprong helaas niet gewonnen. Deze keer was het team wel compleet en iedereen was erop gebrand na een lange rit de punten mee naar Best te nemen.

Aristos startte goed aan de wedstrijd, na een tijd stond Aristos dankzij sterk keepperswerk van Lotte en mooie afstandsschoten van Marlin, Dayenne en Tanja voor met 3-7. Hierna bleven aan beide kanten ballen het doel vinden, ruststand 6-9.

In de tweede helft wist Aristos het verschil te verhogen door met vijf doelpunten los te komen, tussenstand 7-12. Hierna leek Aristos geen grip meer op de wedstrijd te krijgen. Al snel wist Groesbeek in te lopen en zelfs de voorsprong te pakken, mede door de vele penalty’s die Groesbeek goed benutte. Aristos kon wederom het tij niet keren en verloor met 20-18.

Volgende week zaterdag, 12 januari, om 20.40u speelt Aristos DS1 thuis tegen G.H.V. DS1.