Wedstrijdverslagen / Spelfeest

E-jeugd hervindt lef en wint

Het gemengde E-jeugd team van Aristos had op zondag een vroege uitwedstrijd naar Saturnus in Bladel.

In het begin van de wedstrijd was het even zoeken voor beide teams, want het duurde lang voordat de eerste goal werd gescoord. Dit kwam ook doordat aan beide kanten de keepers goed stonden te keepen. Dat was maar goed ook want aan de kant van Aristos ging het verdedigen nog niet zo goed: regelmatig stond een tegenstander vrij die kon afronden op goal. Omdat het in de aanval nog niet zo wilde lukken ging Aristos uiteindelijk met een 5-3 achterstand de rust in.

In de tweede helft liep alles veel beter. In de verdediging werd nu wel hard en goed gewerkt waardoor Aristos steeds vaker de bal kon onderscheppen en in de snelle tegenaanval kon gaan. De spelers van Aristos begonnen ook individueel steeds meer lef te tonen waardoor regelmatig andere spelers goed vrij werden gespeeld en konden scoren. Daardoor werd de achterstand stapje voor stapje weg gewerkt.

Uiteindelijk was iedereen moe maar voldaan omdat ze met een winst van 9-13 op zak konden gaan douchen.

Flinke rit naar Nijmegen helaas zonder resultaat DS1

Op zondagochtend 7 november is Dames 1 van Aristos naar Nijmegen afgereisd voor een wedstrijd tegen Ha-STU DS1. Door verschillende blessures moest er extra mankracht geregeld worden. Gelukkig werden er een paar enthousiaste speelsters gevonden.

Na een goede warming up startte DS1 met goede moed aan de wedstrijd. De eerste paar aanvallen verliepen rommelig, door de ver uitgestapte verdediging van Ha-STU. De dames moesten even zoeken hoe ze dit konden uitspelen. In de verdediging werd hard gewerkt, maar door de schotkracht van Ha-STU vlogen de eerste paar ballen er makkelijk in. Het tweede kwartier van de eerste helft ging het steeds beter. Aristos kreeg verdedigend door een ‘zes-nul’ verdediging meer grip op de tegenstander. Aanvallend werden teamgenoten beter gevonden en door veel bewegen werden kansen gecreëerd. Hierdoor liep Aristos een achterstand van 5-0 in via 11-6 tot een 11-11 ruststand.

In de rust werd door de coaches benadrukt dat de verdediging goed moest blijven werken, zodat de tegenstander niet tot schot kon komen. In de aanval moest er veel gevarieerd worden. De tweede helft werd vol goede moed gestart, met de inhaalslag van de eerste helft nog in het achterhoofd. Door balverlies en aanvallend en verdedigend verkeerde keuzes liep Ha-STU uit naar een 18-12 voorsprong. Helaas lukte het Aristos niet meer om een zelfde inhaalslag te maken. De wedstrijd eindigde met een 26-18 verlies.

Volgende week speelt Dames 1 om 20.40u een thuiswedstrijd tegen Bedo DS1.

Succesvol spelfeest bij Aristos

Afgelopen zaterdag 6 november was het weer zo ver: een spelfeest bij de handbalvereniging in Best! Bij handbalvereniging Aristos handbalt een enthousiaste groep jongens en meiden van 7/8 jaar die één keer per maand wedstrijdjes spelen tegen andere clubs uit omliggende dorpen. Daarbij zijn er op het veld ook leuke spellen uitgezet om spelenderwijs kennis te maken met het handbalspel.

Voorbeeld van afbeelding

Ditmaal speelden deelnemende teams van acht verenigingen ieder vijf korte wedstrijdjes. Alle kinderen speelden supergoed en lieten een leuke groei zien naar aanleiding van de vaardigheden die ze tijdens de trainingen krijgen aangeleerd. Een leuke bijkomstigheid voor het team van Aristos was dat we deze keer alle wedstrijden hebben weten te winnen.

Heeft uw kind ook interesse en wil het op woensdag een keertje met ons mee komen trainen: iedereen is altijd welkom!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Alette Moorman op 06 52 62 81 72.