wedstrijdverslagen MJD, HS1en DS1

MJD

Afgelopen zaterdag speelde de D-jeugd van Aristos een thuiswedstrijd (in Oirschot) tegen koploper Saturnus uit Bladel. Vooraf was al duidelijk dat het een pittige wedstrijd zou worden. Beide teams stonden erg sterk te verdedigen en lieten elkaar weinig ruimte om te scoren. Saturnus wist in de eerste helft iets meer kansen te benutten en met 3 doelpunten van Daniel gingen de teams de rust in met een 3-5 tussenstand. Na de rust speelde Aristos iets slordiger waardoor Saturnus meer kansen creëerden. In de tweede helft is er nog een doelpunt gemaakt door Daniel en ook Rowena wist in de laatste seconden nog te scoren. Nico stond de hele wedstijd weer fantastisch te keepen evenals de keeper van Saturnus, waardoor doelpogingen van Niels, Lena, Thom, Thijn en Rens geen doelpunten opleverden. Eindstand 5-10 in het voordeel van Saturnus.

Ongelukkig zaterdagavondje Aristos

Heren 1

Na het verlies vorige week van Aristos Heren 1 stond er afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Dos ’80 uit Heesch, een ploeg die na promotie goed presteert in de 1e klasse. Van tevoren was  bekend dat het team een sterke linker opbouwer heeft. De eerste helft werd dat meteen duidelijk. Van de 18 doelpunten die Dos ’80 maakte in de eerste helft zijn er 8 gemaakt door deze opbouwer. Ook de rest van het team stond goed de eerste helft. Helaas stelden de mannen van Aristos daar te weinig tegenover. Er werd verdedigend te slap begonnen. Dit werd tot een 6-7 stand nog gecompenseerd met doelpunten vanaf bijna elke positie. Daarna liepen de mannen uit Heesch uit tot een verschil van 5 doelpunten. Deze zwakke periode aan de kant van Aristos was bepalend voor de ruststand: 16-18

Na de rust moest Aristos het meteen oppakken, gewaarschuwd door de eerste helft wisten ze wat ze te doen stond. Feller verdedigen en zelf de kansen benutten. Tot 21-23 liep het gelijk op en bleef het verschil klein. Daarna wisten de heren uit Best nog maar 1 keer te scoren tegenover vijf doelpunten van Dos ’80. Het verschil van 6 bleek daarna te groot om te overbruggen. De einduitslag werd bepaald op 26-29. Een jammerlijk verlies voor Aristos, met leerpunten om aan te werken. De topscorers van deze wedstrijd: Jets v/d Looij (9) en Jesse de Bruin (6).

Dames 1

De dames speelden voorafgaand aan de herenwedstrijd tegen Bouwcenter Centen/HVW uit Wanroij.

De dames van Aristos begonnen niet sterk in de verdediging in het begin van de wedstrijd en kansen werden in de aanval gemist. Daardoor liep Bouwcenter uit naar 1-6. Aristos herstelde zich enigszins en werkte hard in de verdediging waarna bijna niemand van Bouwcenter nog doorbrak. Hierdoor opgepept liep het ook in de aanval beter en werd er goed gescoord. Aristos kwam bij tot een stand van 7-7. Door te blijven knokken tot het eind van de eerste helft werd de ruststand 9-9.  Na een paar aanwijzingen van de coach en de nieuwe assistent-coach Diny de Bresser gingen de dames vol goede moed de 2e helft in. Aristos bleef een goede verdediging houden en voorin werden de aanvallen goed benut. Lieke Stobbe scoorde mooi vanuit de rechterhoek. Er werd een aantal snelle breaks gelopen door Anouk de Bresser en Rosanne Vosters. Afstandschutters Marlin de Bresser en Carly Vosters knalden er ook een paar mooie ballen in of legden ze mooi af naar de cirkel waar Lotte Verhaar klaar stond. Ook in de verdediging ging het erg goed, iedereen werkte goed samen en er werd goed gepraat, maar helaas kon Bouwcenter ook tot scoren komen. De stand ging bijna de hele 2e helft gelijk op tot de laatste 5 minuten. In die fase kreeg Aristos de bal niet meer in het net, maar lukte Bouwcenter dit wel. De eindstand werd bepaald op 15-17.