wedstrijdverslagen DS1/HS1 19 en 20 maart

DS1: pakt overwinning in laatste minuten

Zondag stond de uitwedstrijd tegen VESPO uit Boekel op het programma. De thuiswedstrijd was er gelijk gespeeld. Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. De dames hadden moeite met het spel van VESPO, waardoor deze een aantal keer makkelijk konden scoren. Aan de andere kant werden de doelpunten toch ook gemaakt, waardoor het via 6-6 gaat naar een tussenstand met een kleine voorsprong voor VESPO, 13-11.

In de rust werd besproken dat de verdediging compacter moest. De tweede helft begon Aristos met 4 veldspelers, omdat vlak voor de rust twee tijdstraffen gegeven waren. Door goed te schuiven en aan te pakken, en door goed keeperswerk van Sandy Kuipers, scoorde VESPO niet in die eerste paar minuten van de tweede helft. Dit wist Aristos goed vol te houden waardoor VESPO er moeilijk doorheen kon komen, Zo bleef het verschil klein. Aristos wist een tandje bij te schakelen en mooie aanvallen uit te spelen. Door een mooie break van Anouk de Bresser die afgerond werd door Rosanne Vosters, kwam Aristos gelijk met VESPO, met nog anderhalve minuut te spelen. Met nog 10 seconden op de klok scoorde Carly Vosters uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd en was de zege voor Aristos een feit. Eindstand 22-23. De ontlading na het fluitsignaal was groot, alsof het kampioenschap is behaald. Het harde werken betaalt zich in de tweede seizoenshelft uit, met al 6 overwinningen en 1 gelijkspel.

HS1: wint ook

Afgelopen zondagochtend (10.30 uur) stond de uitwedstrijd tegen Olympia ’89 uit Oss op het programma. Het vroege tijdstip was niet besteed aan de mannen uit Best. Aristos was de gehele 1e helft nog niet wakker wat resulteerde in zwak aanvallend spel waarbij ook de zeldzame open kansen gemist werden. In de verdediging werd niet aangepakt en er was ook een gebrek aan communicatie. Dit alles hield in dat Aristos met een 14-10 achterstand richting kleedkamer ging.

In de rust werd er duidelijk tegen elkaar gezegd waar het op stond en werd afgesproken om met een andere instelling de 2e helft in te gaan. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat het geen loze woorden waren. De verdediging stond stukken beter en al snel was de achterstand van 4 doelpunten weggewerkt. Vanaf dat moment werd de voorsprong langzaam uitgebreid. Olympia kwam moeilijk tot scoren en Aristos wist de vrijstaande man steeds beter te vinden en ook de afronding was nu ruim voldoende. Al met al een verdiende 25-31 overwinning voor de heren van Aristos.