Wedstrijdverslagen 30 nov en 1 dec

Verlies voor Dames 1 Aristos

 

Dames 1 van Aristos speelde dit weekeind een wedstrijd tegen EHV. Ze waren er op gebrand om te winnen na de overwinning van vorige week. De dames begonnen goed aan de wedstrijd maar hadden toch wel moeite met de manier van verdedigen van de tegenpartij. In het begin van de eerste helft ging het gelijk op. De ruststand was 9-12.

In de tweede helft werd het steeds lastiger voor de dames om kansen te creƫren doordat er steeds twee opbouwers werden uitgedekt en ze daardoor niet in hun spel kwamen. Hierdoor werd de achterstand vergroot tot zes doelpunten. De Bestse dames lieten de koppies niet hangen en kwamen meer in beweging. Zo kwam de spanning terug in de wedstrijd want ze kwamen nog dicht bij een gelijke stand. Helaas kon Aristos dit niet volhouden tot het einde van de wedstrijd. Door een aantal simpele tegendoelpunten stond het op het eind van de wedstrijd toch nog een onverwacht groot verschil op het scorebord. 20-27.

 

DA komt tekort tegen Bergeijk

 

Op donderdag 28 november speelden de dames A van Aristos een uitwedstrijd in Bergeijk. Door enkele blessures was het Bestse team niet geheel compleet, maar vol goede moed werd toch aan de wedstrijd begonnen.

In het Dames A team van Aristos zitten maar drie speelsters die ook werkelijk A-leeftijd hebben. De overige speelsters hebben nog B-leeftijd. Zij spelen regelmatig twee wedstrijden in een weekend, een voor het eigen B-team en een voor het DA team. Dat betekent dat zij mooie oefenmomenten beleven, maar dat zij het ook nogal eens af moeten leggen tegen de ervaring van de tegenpartij.2013 DA

Deze avond bleek de tegenstander een maatje te groot. De dames van Bergeijk speelden elke aanval mooi uit waardoor de Aristos verdediging, die in veel wedstrijden toch als sterk uit de bus komt, het nu moest afleggen tegen de snelheid van de tegenstander. Zowel hun break-outs als hun cirkelspeelster zorgden voor veel doelpunten. De eindstand werd uiteindelijk 23-5.

Deze teams treffen elkaar opnieuw in de eerste ronde van de bekercompetitie. Aristos is nu in ieder geval voorbereid op hun slagkracht. Hopelijk is het team dan weer compleet. Hoe dan ook gaat Aristos de wedstrijd met goede zin tegemoet.