wedstrijdverslag MJD1, HS1, DS1 11/12 feb week 7

Aristos D1 zet stijgende lijn door

Afgelopen zaterdag was er een thuiswedstrijd tegen de koploper Swift uit Helmond. De vorige wedstrijd werd wel verloren, maar het verschil was toen niet groot. De jongens waren erg gedreven op een goed resultaat. In de verdediging waren een aantal aanpassingen gedaan om het Swift zo moeilijk mogelijk te maken. Dit resulteerde in een vliegende start en Swift had het er beduidend moeilijk mee. Gedurende de eerste helft herpakte Swift zich met behoorlijk fysiek spel en met een kleine achterstand voor Aristos werd de rust gehaald.IMG_0032

In de rust werd nogmaals aangegeven dat er meer uit te halen was. Aristos pakte het goed op en kwam in de tweede helft steeds dichterbij, maar het was net te laat. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met miniem verschil. Einduitslag 17-18. Het was weer een leuke en spannende wedstrijd voor het publiek om naar te kijken.

Aristos HS1 wint van Groene Ster

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Groene Ster op het programma. Na het beginsignaal was al meteen duidelijk dat het een zware avond zou gaan worden. De eerste 12 minuten werd er om en om gescoord wat resulteerde in een 4-4 tussenstand. Vanaf dat moment had Aristos het verdedigd beter voor elkaar. Met een paar goede aanvallen liep men uit naar een voorsprong van 2 doelpunten. De mannen uit Best verzuimden om de voorsprong verder uit te breiden waardoor het spannend bleef tot de rust. Met een 10-12 voorsprong genoot Aristos van een welverdiend bakje thee.

De tweede helft nam Aristos het heft in handen. De voorsprong werd vergroot naar vier doelpunten, maar ook nu wist Aristos niet door te drukken. Groene Ster kwam terug tot 19-19. Ook nu werd er om en om gescoord. Met nog 1 minuut te spelen kreeg Aristos de kans om weer op voorsprong te komen. Helaas voor de bezoekers lukte dit niet waardoor Groene Ster de kans kreeg om de leiding te nemen. Ook Groene Ster wist tot twee keer toe niet te scoren. Via een snelle break kwam Aristos op voorsprong, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Met nog 20 seconden op de klok kreeg Groene Ster de bal uit. Er kwam dus alsnog een mogelijkheid om de stand in evenwicht te brengen. Deze kans werd ook niet benut zodat de mannen uit Best met een 23-24 eindstand huiswaarts konden keren.

DS1 verliest in strijd om eerste plaats

Er stond dit weekend een spannende pot handbal op het programma in Mill. Om de koers voort te zetten op het kampioenschap moest de wedstrijd tegen MHV gewonnen worden. Er was flink wat publiek meegereisd om de dames aan te moedigen. De eerste helft ging gelijk op. De dames van Aristos hadden de verdediging goed georganiseerd en in de aanval werd er heen en weer gescoord. Dit zorgde voor een ruststand van 12-12.

In de rust werd er door de coaches verteld dat er zuiniger met de bal omgegaan moest worden en dat de dames terug naar de basis moesten. De bal rond spelen met druk en wachten op een goede kans. Helaas verliep dit niet helemaal volgens plan. In het begin van de tweede helft liep Aristos al achter de feiten aan. Hierdoor steeg de spanning van de dames en werd het spel er niet beter op. Toch Aristos er vol voor gaan om de achterstand in te halen. Dankzij het enthousiasme en de steun van het publiek bleef Aristos in zichzelf geloven en heeft zich nog terug geknokt tot 17-17, maar dit was helaas niet genoeg. Na het fluitsignaal stond er een uitslag van 20-18 op het scorebord.