Wedstrijdverslag weekend 25 en 26 januari

Sterk collectief Heren Aristos

 

Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de heren 1 van Aristos. Een “vier punten wedstrijd” tegen Tremeg, De handbalheren van Gemert zijn een degradatiekandidaat met een tiende plaats op de ranglijst. Aristos stond daar maar één punt van los, op een achtste plaats.

Mede door een inspirerende speech van trainer-coach Henri van Vroenhoven begon Aristos fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong, beide keren gescoord door Robin Koning. Tremeg liet zich echter hierdoor niet imponeren en kwam sterk terug tot 5-7. De mogelijkheden tot tactische omzettingen waren bij Aristos erg beperkt door de uitgedunde selectie. Echter door goed verdedigingswerk en grote inzet werd de stand omgebogen naar een 11-8 ruststand.

Na rust werd het spel van Tremeg nog fysieker. Dit resulteerde in meerdere tijdstraffen, en Tim van den Bersselaar benutte een aantal 7-meterworpen uitstekend. Hierdoor liep het verschil op naar maximaal 9 doelpunten. Vooral het collectieve spel en de strijdlust aan Bestse kant vielen hierbij op. Met name Sebastiaan Singendonk en Arthur van Bergen gingen voorop in de strijd en gaven veel sturing aan het team. Tremeg kon het verschil nog terugbrengen tot vier doelpunten, maar voor een spannend slot kon dit niet meer zorgen. De eindstand werd bepaald op 25-19.

Dinsdagavond 28 januari spelen de heren een bekerwedstrijd tegen Groene Ster. 20.15 uur Sporthal Naestenbest.

 

Meisjes C Aristos wint derby tegen PSV

Zaterdag 25 januari 2014 stond al lang in de agenda’s van de C-meiden van Aristos genoteerd. Want die dag zou revanche genomen word

IMGP0216a (1)

en op naastebuur PSV. Vastberaden had het team onder aanvoering van Nancy Yang, naar één doel toe gewerkt; van PSV moest en zou gewonnen worden.

Het zou een heroïsche wedstrijd worden. Eentje waarvoor Hollywood geen beter script had kunnen schrijven. Het toegestroomde publiek zag een geconcentreerd Aristos beginnen. De dames controleerden de wedstrijd. Farruchi Bolambe schoot als rechter opbouwer strak in de linker kruising en daarna brak Luka Corten door het centrum van de PSV verdediging en rondde bekwaam af. PSV liet echter haar tanden zien en bij het bereiken van de rust waren de rollen omgedraaid en stond PSV met 2-3 voor.

Aristos bleef geloven in haar offensieve verdediging en wist met vereende krachten meerdere malen de bal te veroveren. De aanvallers van PSV schoten tevergeefs op doel. De Bestse keepster bleek deze dag onklopbaar. Aan de andere kant van het veld voerde Aristos met zijn allen de druk op. Vlammende schoten van Isabela Roozen, Farruchi en Jennifer Bolambe werden de Eindhovense keepster uiteindelijk te machtig. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef het spannend. Toen het strijdgewoel over was en het stof was neergedaald, had Aristos haar gedroomde winst (7-3) te pakken. Onder luid applaus verliet Aristos haar arena. De overwinning smaakte nog lang zoet.