Wedstrijdverslag weekend 18 en 19 januari

Gelijkspel voor Dames Aristos

Afgelopen zaterdag speelde het Dames 1 team van Aristos een uitwedstrijd tegen de mededegradatiekandidaat Bergeijk. Aangezien de thuiswedstrijd maar net door de dames verloren was, gingen ze vol goede moed richting Bergeijk. De wedstrijd ging gelijk op. Door een paar mooi uitgespeelde kansen was de ruststand 9-10 in het voordeel van Aristos. De 2e helft kwam er niet veel verandering in het spelbeeld. De dames van Aristos konden niet veel afstand nemen doordat Bergeijk door een paar ongelukkige tegendoelpunten goed bijbleef. Ondanks het toch leuke spel wat er gespeeld werd en de goede samenwerking, kwamen ze niet verder dan 16-16.

De jongens tegen de meisjes

Eerder die dag speelden de Aristos MJD ook tegen Bergeijk. De Aristos MJD bestaat uitsluitend uit jongens, het Bergeijkse team alleen uit meisjes. Dit team staat bovenaan in de competitie. Zij zijn erg goed op elkaar ingespeeld en hebben een paar goede schutters op de hoek en opbouw. Genoeg reden voorAristos om meteen vlot te beginnen en de linkerhoek en opbouw goed in de gaten te houden. Helaas kwam Bergeijk in de 1e minuut al op voorsprong door een mooie wissel in de linkerhoek. Gelukkig kon Mart gelijk daarna scoren door een mooie passeerbeweging.

Het ging hierna een tijdje gelijk op waarbij Stijn een paar keer kon scoren doordat hij goed op de cirkel werd aangespeeld door Lars. Remco stond goed te keepen. Na een kwartier wist Roel een verrassende boogbal te gooien waarbij de stand  gelijk kwam  (5-5). Door het vele bewegen van de tegenstander maakten Aristos de laatste minuten in de eerste helft een paar fouten , waardoor de ruststand 5-9 werd voor Bergeijk.

Na rust zat de verdediging even goed dicht en duurde het 5 minuten voordat Bergeijk kon scoren. Stijn scoorde nog voor Aristos. Maar doordat Bergeijk veel sneller ging spelen met mooie wissels, kwam Aristos achter met 6-15. Geïnspireerd door het goede keeperswerk van Nick, zette Aristos een tandje bij en gingen beter verdedigen. Bergeijk wist hierdoor de laatste 7 minuten niet meer tot scoren te komen. Aristos probeerde met afstandschoten tot scoren te komen. Stijn scoorde nog en kreeg ook 2 penaltys mee die goed benut werden.  De eindstand was 9-15.

Al met al hebben de Bestse jongens eruit gehaald wat erin zat , maar waren de dames uit Bergeijk beter.

Thuiswedstrijden komend weekend, sporthal Naestenbest:

Zaterdag 25 januari: 14.30u. MJE Aristos  DOS 80; 15.15u. MC Aristos  PSV 2; 19.40u DS1 Aristos  PSV 3; 21.00u. HS1 Aristos  Tremeg

Zondag 26 januari: 9.00u. JC Aristos  Acritas; 12.30u. DS2 Aristos  Apollo 2

Bekerwedstrijd dinsdag 28 januari 19.15u. HS1 Aristos  Groene Ster