Wedstrijdverslag weekend 14 en 15 december

Heren 1 wint verdiend in en van Breda United

 

Vorige week dinsdag behaalde Heren 1 van Aristos een bekeroverwinning op Bedo. Afgelopen zondag reisden de mannen van trainer/coach Henri van Vroenhoven af naar Breda voor de wedstrijd tegen United Breda. Op voorhand een belangrijke wedstrijd met een tegenstander waar in de oefenperiode een keer van verloren was. Daarnaast kampt Aristos heren 1 met veel blessures en waren er 6 spelers afwezig. Mede daardoor was iedereen er nog meer op gebrand om een goed resultaat te halen en was de inzet de volle 60 minuten tot het uiterste. Na een sterk begin stond het meteen 4-0 . Door enkele dubieuze beslissingen werd het soms nogal hectisch maar Aristos liet zich niet gek maken. Met goed aanvalsspel en een fanatieke verdediging werd de voorsprong alleen maar uitgebreid.  Met name de jongste van heel het team, Thies de Bruin, speelde uitstekend. Het was pas zijn 2e wedstrijd in het 1e team maar daar was weinig van te merken. Met veel onderscheppingen en mooie doelpunten droeg ook hij zijn steentje bij aan de uitstekende teamprestatie. Met de rust was de stand 11-17 in het voordeel van Aristos.

Na de rust leek het er heel eventjes op dat United Breda terug kon komen in de wedstrijd. Met een aantal snelle doelpunten werd het verschil 4 punten maar daarna bouwde Aristos de voorsprong weer verder uit. Met goede onderscheppingen en snelle break-outs werd het verschil weer 7 punten. De voorsprong werd daarna goed vastgehouden en dat resulteerde in een 23-34 eindstand. Een geweldige prestatie. Dit was de laatste wedstrijd van 2013, maar in januari moeten de messen meteen weer geslepen zijn. Dan is Orion Rucphen te gast in Sporthal Naestenbest, op 4 januari om 21.00 uur.

 

Aristos Dames 2 verliezen ongeslagen status

 

Aan de reeks gewonnen wedstrijden van Dames 2 van Aristos kwam afgelopen zondag helaas een einde. Op het programma stond MHV2 – Aristos 2, de nr. 1 tegen nr. 2 met gelijk aantal wedstrijden en gelijke punten. De wedstrijd begon niet goed voor Aristos en ze stonden binnen 10 minuten al met 6-2 achter, door snelle breaks waar de Aristos dames geen antwoord op hadden. Even kwamen de Bestse dames terug in de wedstrijd door goed uitgespeelde aanvallen. Maar halverwege de eerste helft kwamen er kansen voor Aristos die tot verbazing van iedereen te gemakkelijk gemist werden en zo kon MHV uitlopen. De rust stand was ook 15-7 in het voordeel van MHV.

In de tweede helft werden er helaas weer kansen gemist, schoten op de lat en paal, het zat Aristos niet mee. Je zag gaandeweg de tweede helft dat ook de krachten minder werden, er werd slechter verdedigd en ook in de aanval werden veel technische fouten gemaakt. De tegenstander was beter en heeft verdiend gewonnen, alleen de uitslag was een beetje geflatteerd 27-15.