Wedstrijdverslag van HS1 en DS1 3 en 4 dec week 48

Heren 1 verliest in Gemert

Afgelopen weekend stond de uitwedstrijd tegen Tremeg op het programma. Hoewel de mannen uit Best op de ranglijst drie punten meer hebben en de afgelopen jaren Aristos steeds boven Tremeg is geëindigd, heeft Aristos het al enkele jaren lastig in deze uitwedstrijd. Aristos begon slordig aan de wedstrijd. Open kansen werden gemist en bij de “normale” doelpogingen werd er te makkelijk geschoten.

Via een 2-0 achterstand kwamen de mannen uit Best op een 5-6 voorsprong. Door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter ging Aristos vooral tegen zichzelf handballen. De scores gingen om en om totdat Aristos met twee man in ondertal kwam te staan. Tremeg sloeg een gaatje van 2 doelpunten. Drie minuten voor het einde van de eerste helft werd er een speler van Aristos met direct rood van het veld gestuurd. Zowel de mannen uit Gemert als de mannen uit Best waren zeer verbaasd over deze rode kaart, maar Tremeg profiteerde gretig. Met een 13-10 ruststand in het nadeel van Aristos tot gevolg.

De tweede helft speelde Aristos eigenlijk niet meer tegen Tremeg, maar was men alleen met zichzelf, de scheidsrechter en de harsloze bal bezig. Een kleine opleving bracht het verschil terug tot één doelpunt, maar de energie en slimheid ontbrak om ook daadwerkelijk door te stoten. Na het laatste fluitsignaal stond er dan ook een teleurstellende 24-19 eindstand op het scorebord.

Aristos mist hierdoor de aansluiting met de twee koplopers, maar krijgt volgende week alsnog de kans om aan te haken wanneer PSV, één van de koplopers, op bezoek komt in Best.

 

Dames 1 blijven meedraaien in top

Afgelopen zondag stonden de dames van Aristos vroeg op om naar HVW af te reizen. Deze ploeg uit Wanroij staat onderaan, maar in de afgelopen seizoenen hebben heeft Aristos al vaker moeite gehad met dit team. Er werd scherp aan de wedstrijd begonnen en de eerste goal was aan de zijde van de ploeg uit Best. Tot aan de stand van 2-4 was de wedstrijd in balans, maar daarna begon Aristos uit te lopen. Een goede dekking zorgde voor een russtand van 6-13 in het voordeel van Aristos.

In de rust werd door coach Erik van Brederode gezegd dat de dames een goed spelletje aan het spelen waren, maar dat de focus in de tweede helft niet weg moest vallen. In de tweede helft werd er erg goed verdedigd, al bleven de goals hier wat bij achter. Desondanks behield Aristos een goede voorsprong. Met een mooie laatste break van Anouk de Bresser, prachtig aangespeeld door Marlie Joosten, werd het beoogde resultaat van tien doelpunten verschil behaald en gingen de dames van Aristos naar huis met een 13-23 overwinning. De twee punten zijn weer binnen en Aristos verstevigt haar positie in de top vier van de competitie.