Wedstrijdverslag van DA, MC, HS1 en DS1 26 en 27 nov week 47

Aristos DA – Internos DA

Afgelopen zondag speelden Aristos Dames A thuis tegen Internos Dames A. Onze Dames A zijn voor het eerste jaar A speelsters en bij Internos spelen deze dames voor het tweede jaar in de A. De wedstrijd begon goed, maar al snel speelde Internos hun spel goed en snel en kwam Aristos op een achterstand. Met een mooie Penalty van Anouk werd het 5-16 in het voordeel van Internos. Door goede verdediging en een aantal mooie aanvallen maakte Nathalie de 7-18, hierbij kwam ze mooi omhoog en schoot ze van een afstand. Er werd goed gekeept en mooi verdedigd. Hiermee probeerde Aristos in te lopen op Internos. Er kwam een mooie break en zeker de laatste 5 minuten van de eerste helft speelde Aristos erg sterk!Foto Dames A

We gingen de rust in met een tussenstand van 10-21. Na een goed woordje van de coach Ad begon Aristos snel aan een revanche. Helaas scoorde Internos snel 10-22, maar daar kwam Rosanne overheen met twee mooie goals. Internos werd een aantal keer mooi vrijgespeeld op de cirkel wat er voor zorgde dat ze uitliepen. Kim maakte de 14-29 door een erg mooie goal. Nathalie kwam er snel achteraan en scoorde de 15-29 en al snel werd het 16-29. Aristos was goed op dreef! Gevolgd door een mooie break van Nancy en Farruchi werd het 17-30. Zowel mooie goals voor Aristos als voor Internos en het werd 18-33. Er kwam een penalty in het voordeel van Aristos en deze zat er mooi in. Mascha nam nog een penalty en het werd 20-39. Op het eind nog een aantal snelle aanvallen van beide kanten waardoor de eindstand uitkwam op 21-14. De vorige keer dat Aristos tegen Internos speelden werd het 32-11 in het voordeel van Internos. Aristos is dus erg goed vooruit gegaan en heeft zeker een mooie tegenstand geboden. Vooral door het beter verdedigen is het een betere uitslag geworden.

Dames C Aristos neemt duur verlies mee naar huis. Afgelopen zaterdag speelden de dames C een zware uitwedstrijd tegen Helios ’72 in Uden. Ze gingen de wedstrijd in op de vierde plaats in de competitie, Helios stond op de zesde plaats. Toch verwachte de coach een pittige wedstrijd, om hard voor te knokken. In het begin van de wedstrijd moesten ze een beetje wakker worden en daarna kwamen ze in de wedstrijd. Helios begon meteen al met veel breaks te lopen en al snel hadden ze een gat in de stand. Helios was groter en sneller in de aanval, waar Aristos had veel balverlies leed, waardoor Helios weer breaks liep. In het eind van de 1ste helft begon Aristos terug te komen met sprongschoten en een penalty die Dionne benutte. De ruststand was 14-7.

In de rust pepte de coach de speelsters van Aristos weer op en de tweede helft begon dan ook goed en vol goede moed. Helaas werden de meiden van Aristos moe door de vele breaks en werd de middenspeelster uitgedekt. Daardoor gaf Aristos ondanks dat ze de achterstand in hadden gelopen het toch flink af en moesten uiteindelijk met een verlies van 27-14 naar huis. Aristos staat nu zesde terwijl Helios vijfde staat.

Aristos Heren 1 wint burenstrijd

Afgelopen zaterdagavond stond in Best de wedstrijd tegen de Eindhovense studenten op het programma. Ondanks de verschillende spelers heeft Oktopus al jarenlang een herkenbare speelstijl: een offensieve dekking en een snel aanvalsplan. Aristos wist dit en had haar antwoord aanvallend klaar. In het begin van de wedstrijd werden de gaten in de dekking goed gevonden en de kansen werden eenvoudig benut. Hoewel de eerste 5 minuten nog een gelijk opgaande strijd was, viel er al snel een gaatje van 2 doelpunten in het voordeel van de mannen uit Best. Gestaag werd dit gat vergroot naar 4 doelpunten, maar toen ging Aristos slordiger spelen. Oktopus kwam weer terug tot twee, maar uiteindelijk werd de rust bereikt met een 15-12 stand in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust pakte Aristos de draad weer op en ging men weer door met scoren. Na 13 minuten spelen in de tweede helft stond er een voorsprong van zeven doelpunten op het scorebord in het voordeel van de Bestse mannen. In het spel van Aristos sloop langzaam de gedachte dat de wedstrijd gespeeld was. De afronding was minder scherp en ook de dekking liet de nodige steken vallen. Oktopus zette nog een keer aan, maar kwam niet verder terug dan 5 doelpunten verschil. Deze marge vond Aristos acceptabel en de wedstrijd werd dan ook op een solide manier uitgespeeld wat uiteindelijk resulteerde in een 31-26 overwinning.

Via deze zege blijft Aristos bovenin meedraaien en staat aanstaande zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Tremeg uit Gemert op het programma.

Moeizame winst Aristos Dames 1

Dames 1 van Aristos speelden afgelopen zaterdag tegen Niobe uit Asten. De coaches vertelden voor de wedstrijd dat de dames veel moesten passeren. Aristos begon met een goede druk in de aanval en er werd goed gecommuniceerd in de verdediging. Hierdoor kwamen de dames van Niobe niet door de verdediging heen. Dit kwam ook doordat Aristos veel ballen blokte. Aristos leed in het begin wel veel balverlies doordat ballen slordig werden aangespeeld. Aan het einde van de eerste helft kreeg Aristos nog een penalty mee en deze werd benut door Marlin de Bresser, waardoor Aristos met 13-7 de rust in kon.

De dames moesten meer druk gaan leggen in de tweede helft om kansen te creëeren. Alleen aan het begin van de tweede helft werd er door Aristos juist te weinig druk gezet in de aanval waardoor zij niet meer tot scoren kwamen. Hierdoor kwamen er voor Niobe meer kansen die zij ook benutten. Aan het einde van de tweede helft maakte Anouk de Bresser nog een aantal mooie doelpunten en daardoor herpakte het hele team zich weer. Uiteindelijk was de eindstand 25-21 in het voordeel van de dames van Aristos, waarbij er hard is gestreden voor de winst.