Wedstrijdverslag MJF, HS1 en DS1

MJF

Afgelopen zaterdag 30 Januari hebben de f-jes (meisjes/ jongens in de leeftijd van 6 tot 8 jaar) van Aristos weer een spetterende wedstrijd laten zien. We speelden thuis in de sporthal tegen de f-jes van Bergeijk. Na een enthousiaste begroetingsyell kon de wedstrijd beginnen.

Aristos speelde goed over naar elkaar en hadden algauw genoeg ruimte om de eerste doelpunten te scoren. Zelfs even dribbelen met de bal of de maximale 3 passen lopen met de bal in de hand weten ook deze jeugdige spelers steeds meer te gebruiken. Op deze leeftijd is het gezellige partijtje handballen het belangrijkste. Zo komt iedereen een keer in de wissel. Maar ook allemaal evenveel balbezit of kansen om op het doel te gooien wordt binnen het team erg gewaardeerd.

Na 2 keer 15 minuten spelen werd de wedstrijd door Aristos met 9-3 gewonnen! Na de shoot-outs kon de tegenstander worden bedankt en gingen we met een goed gevoel de rest van het weekend in.

Aristos Heren 1 scoort er lustig op los

Zaterdagavond stond voor heren 1 de wedstrijd tegen Orion in Rucphen op het programma. Doordat eerdere wedstrijden uitliepen was het 21.45 toen de wedstrijd eindelijk kon beginnen. Er werd fel gestart waardoor Orion niet aan scoren toe kwam. Er werd goed verdedigd en de aanvallen werden goed afgerond. De goede keeper, die de vorige wedstrijd veel ballen pakte, kreeg geen grip op de schoten van Aristos. Van uit elke positie werd er gescoord, maar vooral de break was weer van groot belang. Met nam over links, waar Jets v.d. Looij voor hoog tempo zorgde, werden veel doelpunten gemaakt. Hierdoor liep Aristos uit tot een 9 – 15 ruststand.

Na de rust kon Orion even bijblijven, terwijl Aristos bijna 2 minuten met maar 5 mensen in het veld stond. De heren uit Best pakten de draad snel weer op en het scoren ging aan de lopende band. Desondanks waren er ook nog wat onnodige missers. Schoten langs of over en ook de keeper pakte een paar ballen. De tegenstander kreeg geen mogelijkheid om veel goede aanvallen op te bouwen en kon dus weinig uitrichten. Mede door goed keeperswerk van Ronnie Peters, die meerdere 7-meters pakte en veel goede breaks aanspeelde, werd het eindresultaat 21 – 35 in het voordeel van Aristos.

Na de carnaval moet deze lijn doorgezet worden in de thuiswedstrijd tegen PSV.

Geen winst voor Dames 1

Voor de dames 1 stond de uitwedstrijd tegen koploper Oktopus op het programma. Door de goede start van het nieuwe jaar en na de winst op de nummer 2 vorige week, was Aristos vol goede moed. De wedstrijd begon echter niet zoals gewild. Door de snelle aanvallen van Oktopus stonden de dames uit Best al snel achter met 3-1. Aristos had geen antwoord op de offensieve verdediging en kwam hierdoor moeilijk tot scoren. Hierdoor ging Aristos de rust in met 15-7. Ondanks de achterstand lieten de dames hun kopjes niet hangen. Zo hield onze middenopbouwster Anne Stravers het hoofd koel in de aanval en stuurde ze iedereen naar de goede plek in de verdediging. Marlin de Bresser scoorde een aantal mooie penalty’s en aan de andere kant hield keepster Sandy Kuipers de penalty’s uit het doel. Ook kwam cirkelspeelster Lotte Verhaar een aantal keer mooi vrij op de cirkel waarna ze wist te scoren. Desondanks bleef de Eindhovense ploeg ook scoren en lukte het Aristos niet om dichterbij te komen. Eindstand: 25-17.