Wedstrijdverslag MJE1, DS1 en HS1 / 13 en 14 feb.

MJE1. Aristos MJE1 behoud ongeslagen status

De MJE1 van Aristos had afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Swift Helmond. Door de afwezigheid van Stijn en de MJE2 die gelijktijdig met ons moesten spelen hadden wij Mik uit de F gevraagd. Een aantal kinderen bij de tegenstander waren afwezig en zo werd het team met een aantal hele sterke meiden uit een hogere leeftijdscategorie toegevoegd. Het kon dus wel eens een pittige wedstrijd worden tegen de nummer 3 uit de competitie.

Er werd meteen vanaf het begin vel verdedigd en met vlijmscherpe aanvallen werd de trend voor de wedstrijd gezet. Branco zou de 1e helft keepen en dat deed hij heel sterk. Tobias haalde ook weer zijn niveau met ijzersterk verdedigen en het vrijspelen van medespelers. Tijs maakt weer goed gebruik van zijn snelheid en kracht met hele mooie acties en doelpunten. Aristos loopt al snel weg van de tegenstander en de sterke meiden van de tegenstander worden goed onder controle gehouden.20150927_104142aangepast

Mik komt in het veld en past zich feilloos aan het spelsysteem. Hij staat ijzersterk te verdedigen en maakt een heel mooi doelpunt. Dex staat heel goed te verdedigen en met lange ballen weet hij feilloos Jochem te bereiken die de kansen op een fraaie wijze afrond. Het hoge tempo wordt de hele wedstrijd volgehouden en Swift kan dit niet bijbenen. De bal gaat razendsnel rond en de mooie acties, samenspel en doelpuntenregen gaat maar door.

Sem keept de 2e helft en heeft een paar weergaloze reddingen. Er wordt heel goed samengewerkt en er is voor de tegenstander geen doorkomen aan. Het aanwezige publiek geniet van het hoge tempo en de mooie acties en doelpunten. Na 40 minuten handbal staat er een hele mooie 18 – 5 overwinning op het scorebord. Een hele mooie prestatie en zo blijft de MJE1 ongeslagen 1e staan in de poule en komt het kampioenschap wel heel dicht bij.

Waarom is handballen bij Aristos zo leuk. Iedereen speelt even veel. Er zijn geen vaste keepers. We proberen rekening met je te houden, zodat jij plezier hebt. De wedstrijden en trainingen worden op een positieve manier benaderd. De teams zijn relatief klein, waardoor je veel speeltijd krijgt tijdens de wedstrijden. Mede door deze positieve benadering is het ledenaantal de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar en wil jij ook vrijblijvend kennis maken met deze leuke stoere en snelle sport. Kom dan eens naar onze trainingen op woensdag tussen 18.00 en 19.00 uur in de sporthal van het Heerbeek college. Je zal door een grote club aan enthousiaste vrijwilligers ontvangen worden. Voor meer informatie over Aristos verwijzen wij jullie naar de site www.aristos-best.nl

DS1. Verlies Dames 1 op PSV.

Dit weekend hadden zowel Dames 1, als Heren 1 PSV op bezoek in de Kemmer in Oirschot. De eerste wedstrijd werd gespeeld door het damesteam. De voorgaande uitwedstrijd tegen PSV was een fysieke wedstrijd, helaas toen niet gewonnen. Door coach Erik van Brederode werd voorafgaand de wedstrijd een bemoedigend praatje gedaan. De wedstrijd begon goed voor Aristos. De eerste helft bleef de stand gelijk oplopen door een compacte verdediging en mooi gespeelde aanvallen. Ioana Nasui had een van de speelsters van PSV goed verdedigd waardoor ze niet tot spelen kwam. Helaas werden de penalty’s niet benut. De ruststand was 10-10.

De tweede helft begon met dezelfde inzet die in de eerste helft te zien was, maar dit sloeg snel om. Door veel balverlies kreeg Aristos veel breaks en doelpunten tegen. Ook hadden de dames moeite om tot scoren te komen. Toch wist Aristos door goed uitgespeelde aanvallen in de laatste 10 minuten nog een aantal keer tot scoren te komen. Eindstand 19-26. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Sprint op het programma.

HS1. Ook verlies Heren 1 op PSV

Na het gelijkspel bij de uitwedstrijd was er zondag de kans om dat recht te zetten. Helaas liep het anders. De ploeg kwam moeilijk tot scoren. Het balspel was slordig waardoor er na een kwartier pas 3 keer was gescoord. Gelukkig kregen ze ook weinig doelpunten tegen. De ruststand was 10 – 12.

In de rust werd gesproken over de mogelijkheden. Toch kon PSV verder uitlopen na de rust. Het spel bleef slordig en te mat. Hierdoor kon Aristos niet dichterbij komen. De steun vanaf de tribune was hartverwarmend. Eindstand 24 – 28. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Bedo op het programma.

Thuisprogramma komend weekend, sporthal Naestenbest

Zaterdag 20 februari; 15.00u Aristos MJD1 – Bergeijk D2; 16.15u Aristos MC1 – Swift MC1; 18.15u Aristos JB1 – Niobe JB1; 19.15u Aristos HS2 – Internos HS2