wedstrijdverslag MJE en HS1 16/17 maart week 11

Aristos E1 verliest thuiswedstrijd tegen Zephyr uit Schijndel Het gemengde jongens en meisjes handbalteam van de E1 moest afgelopen zaterdag om 17.00 uur spelen tegen een jongensteam uit Schijndel. Al in de derde minuut werd het eerste punt gemaakt door Schijndel maar Aristos kwam meteen met een antwoord toen Ymke van Belkom de bal in de vierde minuut in het doel wist te gooien. Het spel ging snel en verliep een tijd gelijk op. De keeper Cas Reniers zorgde voor een paar mooie reddingen en zo wist ook Myrthe van Essen het doel een aantal keer te raken. Een spannende wedstrijd die Aristos op gelijk spel wist te brengen tot de laatste minuut van de rust: 8-9 tussenstand. Na de rust nam Tim van Berkel het doel voor zijn rekening en wist Jules Cortenmet een mooi schot ook het doel te raken en kwam het weer op gelijk spel te staan. De tegenstander bleef echter fel en de dames van de verdediging, Eva Faessen, Amy Roovers, Robin van Riel en Rabab hadden het er druk mee. Snoeihard werd er gewerkt om de verdediging dicht te houden en punten te scoren. Dit laatste resulteerde echter in een botsing tussen Zephyr en Aristos waardoor Ymke zich blesseerde. Toen ook Myrthe uitgeschakeld werd zag de tegenstander zijn kans schoon en kwam het tot een eindstand van 11-17. Een mooie spannende wedstrijd.

Aristos heren 1 zet zegereeks voort

Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen DESK op het programma. De uitwedstrijd werd met 2 doelpunten verschil verloren dus er moest wat goed gemaakt worden. Aanvallend werd het net van de tegenstander makkelijk gevonden, maar verdedigend was het veel te tam. Tot 6-6 ging het gelijk op. Daarna sloeg de thuisploeg een gaatje van 3 doelpunten. Deze voorsprong bleef gedurende 15 minuten op het scorebord. In de laatste halve minuut score DESK nog bijna de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk was de ruststand 18-16 in het voordeel van Aristos.

Direct na rust kwam de thuisploeg goed uit de startblokken en vergrootte de voorsprong naar 5 doelpunten. Beide teams hadden personele problemen, maar Aristos kon hier het beste mee omgaan. Ongetwijfeld zal een grote rol gespeeld hebben dat het team uit Best al het gehele seizoen kampt met personele problemen.

Conditioneel was Aristos beter geprepareerd en via enkele snelle aanvallen werd de voorsprong vergroot naar 8 doelpunten. Uiteindelijke stond er een 40-30 eindstand op het scorebord. Dit betekende dat Aristos voor de derde keer op rij een wedstrijd, na onder andere de koploper te hebben verslaan, in winst wist om te zetten en zo is Aristos toch nog bezig om te proberen om het seizoen op een positieve manier te beëindigen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Saturnus op het programma en zal de competitie op 6 april afgesloten worden met een thuiswedstrijd tegen BEDO.