wedstrijdverslag MJE en HS1 9/10 maart week 11

Knap gelijkspel MJE Aristos

Afgelopen zaterdag mocht de MJE van Aristos thuis aantreden tegen Groesbeeks Glorie. De uitwedstrijd in Groesbeek was met ruime cijfers verloren en het kracht verschil daar was behoorlijk, dus vooraf leek er niet veel te behalen voor de Bestse jeugd. Er is echter wel flink getraind afgelopen seizoen en de E-tjes zijn lekker aan het groeien op het handbalveld.

De score werd vrij snel geopend door Silke met een fraai afstandsschot. Daarna kwam er een vrije kans voor Pepijn maar hij werd op het laatste moment nog gepakt waardoor er een shootout volgde voor Aristos. Deze werd helaas gemist. Maar de volgende shootout voor een soortgelijke situatie werd heel netjes ingeschoten door Rens. 2-0. Het ging lekker. Ondanks het goede keeperswerk van Martijn werd er daarna helaas door de dames van Groesbeek gescoord en liep het voorin wat minder. Er werden wel mooie aanvallen op gezet. Met name door Pepijn en Sofie Amelie. Toch liep Groesbeek uit naar 2-4. Toen schakelde Aristos een tandje bij en met een mooie breakout van Pepijn, goed verdedigend werk van Sjors en Pien en nog een afstandsschot werd een mooie 4-4 rust stand neergezet. Dat gaf Aristos aardig wat vertrouwen en de verdediging stond solide na de rust. Groesbeek leek het scoren niet meer te lukken en Sjors die ondertussen in de goal stond wist zelfs een shootout te stoppen. Voorin werd de ene na de andere mooie kans gecreëerd. Isabella schoot helaas net op de paal, maar Aristos had de wedstrijd echt in handen. Via Rens en Pepijn kwamen ze op voorsprong. 6-4. Toen gebeurde er iets met de scheidsrechter en de coach van de tegenstander waardoor Aristos even de concentratie kwijt was. Groesbeek scoorde vrij makkelijk en liep ook meteen door naar 6-7. Aristos moest opnieuw aan de bak en met goede verdediging van Sophie en een mooie actie van Rens kwam de eindstand van 7-7 op het scorebord te staan. Iedereen was super trots met dit resultaat. Wil je ook komen handballen? Kom dan eens kijken in Sporthal Naestenbest op dinsdag van 6 tot 7 uur.

Aristos HS1 weet koploper PSV niet te verrassen

Afgelopen zaterdagavond stond in Best de derby tegen PSV op het programma.

In het begin van de eerste helft ging het tot 5-5 gelijk op. Aristos kon een gaatje slaan en hield dit vast tot 10-8. Slordig spel en geforceerd afronden door de mannen uit Best, bracht PSV in staat om bij 11-11 op gelijke hoogte te komen. De gasten denderde door naar een 11-14 voorsprong en wist bij rust de marge nog iets te vergroten: 13-17.

In de tweede helft was de eventuele spanning snel voorbij. In de eerste 2 minuten scoorde PSV 3x en wist Aristos pas na 6 minuten het eerste doelpunt te maken. De thuisploeg keek op dat moment tegen een achterstand aan van 10 doelpunten en een nog grotere afstraffing lag op de loer. Via een opleving aan Bestse kant werd dit voorkomen en werd er een eindstand van 25-33 op het scorebord genoteerd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de nummer twee Saturnus op het programma.