wedstrijdverslag MJD2 en HS1 17/18 nov week 46

MJD2 Aristos verliest van PSV Handbal D1

Op zaterdagochtend 17 november stond de thuiswedstrijd van Aristos D2 tegen PSV Handbal D1 op het programma. Dat beloofde bij voorbaat al een moeilijke wedstrijd te worden en dat bleek het ook te zijn. Ondanks dat er door iedereen heel hard is gewerkt ging de wedstrijd met 10-25 verloren. In deze leeftijdscategorie is het verschil tussen eerstejaars spelers en tweedejaars erg groot. En laat nou net het D2-team van Aristos vooral een eerstejaars team zijn.MJD2 teamfoto

Maar wel een D2-team dat hard aan het groeien is! Enkele tweedejaars spelers leren de rest hoe het spel gespeeld wordt, wat de beste tactieken zijn en welke positie aan moet worden gehouden. Tijdens deze wedstrijd zijn er verschillende spelers op voor hen vreemde posities gezet, mede doordat topscorer Silke geblesseerd is.

Hoewel de wedstrijd soms wat rommelig was, kon Aristos er redelijk vaak doorheen komen bij de verdediging van PSV. Na een slechte beginfase waarin we meteen ver achter stonden, kwam Aristos in zijn spel en werd er goed overgespeeld en kregen ontstonden er kansen om te scoren. Gastspeler Tom is echt een klasse apart en kan alleen door de verdediging van PSV lopen. Omdat de tegenstander zich erg op hem richtte kwam er ruimte voor de andere spelers waardoor Pepijn twee keer kon scoren en anderen de gelegenheid kregen om op goal te schieten. Isabelle en Pien schoten net over.

Trainster Bregje neemt wat leerpunten mee uit deze wedstrijd, maar al met al zaten er in deze verliespartij voldoende aanknopingspunten om de volgende wedstrijd te kunnen winnen. Kom vooral een keer kijken: op 1 december om 10.45uur spelen we weer in sporthal Naestenbest.

HS1. Aristos HS1 weet koploper niet te verrassen De heren van Aristos speelde afgelopen zaterdagavond thuis tegen Groene Ster uit Zevenbergen. Aristos begon voortvarend aan de wedstrijd. Aanvallend lag het baltempo hoog wat resulteerde in mooi uitgespeelde kansen. De thuisploeg nam dan ook een 6-4 voorsprong. Verdedigend had Aristos geen antwoord op de linkeropbouwer van Groene Ster: binnen 12 minuten scoorde hij zeven maal. Langzaamaan kreeg Aristos te maken met de eerste tijdstraffen en bij een 11-12 stand floten de heren in het zwart voor de rust. Na de pauze maakte Groene Ster meteen het verschil. De rechterhoekspeler scoorde 3 keer op rij en Aristos stelde hier 1 doelpunt tegenover. De thuisploeg kreeg steeds vaker 2 minuten (6 tegenover 2) waardoor zij geregeld in ondertal stonden. Lange tijd stond er een verschil van 5 doelpunten op het scorebord. Enkele keren kreeg Aristos de kans om tot 3 doelpunten terug te komen, maar dit lukte niet. Met nog ruim twee minuten te gaan was het verschil nog steeds 5 doelpunten. De thuisploeg gaf het op en uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 23-31. Volgende week zondag staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Om 16.30 uur komt Apollo uit Son en Breugel op bezoek in sporthal Naestenbest.