wedstrijdverslag MC en DS1 4/5 feb week 6

MC

MC doet goede zaken op weg naar kampioenschap. Afgelopen zaterdag stond voor de Meisjes C van Aristos een belangrijke wedstrijd op het programma. Ze speelden tegen MHV die langs kwam met een grote groep luidruchtig publiek. Aristos en MHV stonden voor aanvang van de wedstrijd op een gedeelde eerste plaats in de competitie.

Aristos begon de wedstrijd goed en opende met 3 doelpunten op rij. Vooral de snelle instart acties van Kim Hendriks waren doeltreffend. MHV sloeg terug en kwam aangemoedigd door hun supporters beter in het spel. Daardoor slonk de voorsprong van onze MC en kreeg MHV meer vat op het sterk scorende midden van Aristos. In hun aanval wist MHV door goede passeer-bewegingen door de verdediging van MC te breken. Met gedisciplineerd spel wist Aristos echter de rust-stand op 9-8 te brengen, met enkele mooie doelpunten van Mireille Vosters en Dionne de Goederen vanuit de hoek. In de rust kon het team evalueren en de strategie voor de tweede helft bepalen, wat goed uitpakte. In de tweede helft scoorde Aristos weliswaar niet meer zo veel maar was de verdediging zo sterk dat MHV slechts drie doelpunten wist te maken. Aristos keepster Anne van Laere was in zeer goede vorm en wist een penalty te stoppen terwijl Bregje van den Dungen voor de MC twee penalties wist te verzilveren, dit seizoen nog niet eerder vertoond. Nancy Yang en Babette van Brederode toonden sterke blokacties en Jill Purschel en Lena van de Ven maakten het team compleet met snelle balvoering en stevige verdediging waardoor MHV met lege handen naar huis ging. Met een eindstand van 14-11 was het de Aristos MC dames gelukt om de belangrijkste tegenstander in hun poule te verslaan. Nu nog 6 wedstrijden te gaan waarin de MC hopelijk hun eerste plaats weet te verdedigen.

Dames 1 wint overtuigend

Afgelopen zaterdagavond waren de dames van MEOS Nederweert op bezoek in Best. Na het gelijkspel van vorige week hadden de Bestse dames zin in een lekkere pot handbal. Met duidelijke instructies van de coaches begon Aristos aan de wedstrijd. Meteen vanaf het begin stonden de dames sterk in het veld. Al snel kon Aristos uitlopen naar een 7-2 voorsprong. Hierna volgde aan beide kanten veel doelpunten en was de ruststand 13-10.

De tweede helft startte Aristos erg sterk. Door goed aanvallend spel van alle dames, waarbij iedereen kansen voor elkaar en voor zichzelf creĂ«erde stond Aristos in mum van tijd 10 doelpunten voor. Dankzij de offensieve verdediging van Aristos met rugdekking aan alle kanten en goed keeperswerk van beide keepers wist MEOS alleen via penalty’s te scoren. Bij het eindsignaal stond op het scorebord 25-12, een overtuigende uitslag van deze wedstrijd.

Aristos blijft hierdoor de 2e plaats in de competitie houden. Volgend weekend gaat Aristos naar Mill om de koploper te bezoeken. Door gelijkspel dit weekend staat MHV nog maar 2 punten los van Aristos.