Wedstrijdverslag JD1

Aristos jongens D1 maatje te groot voor Swift D2

Swift D2 – Aristos JD1: 9-16

Op zaterdag 13 november moesten de jongens van Aristos D1 naar Helmond voor hun wedstrijd tegen directe concurrent Swift D2. Beiden stonden op 4 punten; de winnaar van de deze wedstrijd zou afstand nemen. Een spannende wedstrijd was dus verwacht.

Maar niets was minder waar, de jongens van Aristos schoten uit startblokken en de ene na de andere aanval volgde. Swift wist niet waar het te zoeken en onder aanvoering van Lucas stonden we al snel met 0-4 voor. Het ontregelen van de tegenstander ging door, mede door toedoen van Fenno en Luuk die overal op het veld te vinden waren. Daardoor kwam Swift niet in zijn spel en konden we doordrukken.

Swift kwam daarna iets beter in het spel, maar Stijn stond namens Aristos een dijk van een wedstrijd te keepen en hij wist met een aantal schitterende reddingen de ene na de andere bal eruit te houden.

Aristos drukte daarna door: Hugo werd meerdere keren vrijgespeeld, raakte twee keer de paal, maar de derde keer was het raak en ronde hij mooi af. Ook Jules was weer een plaag voor de verdediging en op de rand van cirkel was hij meerdere keren trefzeker. Een erg goede eerste helft werd afgesloten met een 4-12 voorsprong.

Wakker In de rust had Swift blijkbaar een stevige peptalk gehad, en nu schoot hun team uit de startblokken. We stonden onder druk. Een paar tegendoelpunten waren het gevolg. Gelukkig werden onze jongens op tijd wakker. Tim, die Stijn had vervangen in de goal, hield een paar belangrijke ballen tegen, waaronder een aantal strafballen. Ook Filip wist door erg sterk te verdedigen de opmars van Swift tegen te houden.

Gelukkig begon daarna de aanval ook weer te lopen. Mano wist met zijn snelle, lange armen een aantal ballen goed te onderscheppen en mede daardoor konden Lucas, Stijn en dezelfde Mano een paar belangrijke doelpunten maken.

De wedstrijd eindigde met een knappe en zeer verdiende overwinning van de jongens: 9-16. Door hard te werken en elkaar te helpen waar nodig staan ze nu knap vijfde in de competitie. Op naar de volgende wedstrijd tegen de koploper, VHC’13 D1.