wedstrijdverslag JC1 en HS1 27/28 okt week 43

Aristos C1 weet weer wat winnen is

Na en moeilijke start in de competitie hebben de jongens van Aristos C1 weer de goede weg gevonden. Jarenlang gespeeld conform de spelvisie van de handbalbond, maar vanaf de C-jeugd begint het handbal te lijken op seniorenwedstrijden. Onze jongens moesten hier erg aan wennen. Zeker als het ook nog eens in de hoogste klasse van Brabant is. De eerste wedstrijden werden dan ook dik verloren, maar 2 weken geleden kwam het omslagpunt met een hele knappe overwinning tegen The Flyers uit Wijchen. Door wekelijks keihard te trainen maakt het team grote sprongen.

photoAfgelopen weekend stond een wedstrijd gepland tegen HABO-Helios combinatie. Op papier een vergelijkbare tegenstander. Het publiek ging er eens goed voor zitten en kreeg een hele mooie wedstrijd voorgeschoteld met fanatiek verdedigingswerk en bij vlagen hele mooie aanvallen. Vanaf het begin zette Aristos de tegenstander onder druk en liepen ze gemakkelijk weg. Helaas door onoplettendheid in de eerste helft kon de tegenstander bijblijven. In de pauze is duidelijk aangegeven dat de verdediging nog scherper moest. De jongens pakte dit in de tweede helft goed op en liepen gemakkelijk weg bij de tegenstander. Mede door goed keeperswerk van Stijn werden de nodige open kansen voor de tegenstander gepareerd. Met een hele mooie uitslag van 32-21 tot gevolg. Het mooie van deze wedstrijd was ook nog eens dat alle veldspelers een doelpunt hebben gemaakt.

Aankomende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd tegen de nummer 1 in de competitie Swift uit Helmond. Ook dit beloofd weer een leuke pot te worden. De wedstrijd wordt gespeeld in Sporthal Naestenbest om 11.40 uur.

Aristos HS1 wint uitwedstrijd van Witte Ster. Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Witte Ster op het programma. Ondanks een week extra rust ivm de herfstvakantie, was de selectie van Aristos nog steeds niet blessurevrij. Met een kleine groep werd er afgereisd naar Midden-Brabant. De mannen uit Best begonnen goed aan de wedstrijd. Het doel van de tegenstander werd vanaf het begin goed “onder vuur genomen” en verdedigend zag het er solide uit. Al snel stond er een voorsprong van 4 doelpunten op het scorebord. Dezen werd verder uitgebouwd naar 7. Vanaf dat moment werd het wat rommeliger aan de kant van Aristos. De gastheren maakte hier optimaal gebruik van en kwam terug tot een verschil van 3. Al snel stelde Aristos orde op zaken en zag de voorsprong groeien naar een uiteindelijke 9-15 ruststand. Na de thee kwam Aristos sterk uit de startblokken. Al snel stond er een voorsprong van 10 doelpunten op het scorebord. Dit was het teken voor coach Van Bergen om enkele spelers rust te geven en nieuwe dingen uit te proberen. Richting het einde van de wedstrijd werd sfeer wat grimmiger, maar gelukkig liep alles met een kleine sisser af waarna Aristos met een 17-25 eindstand richting huis vertrok. As zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Orion Rucphen op het programma. Om 20.40 uur zal in sporthal Naestenbest het eerste fluitsignaal klinken.