wedstrijdverslag HS1 en DS2 15/16 dec week 51

Aristos/HCB’92 heren 2 heeft het zwaar in de competitie

Dit seizoen heeft Aristos de samenwerking gezocht met HCB’92, de handbalvereniging uit Boxtel. Hieruit is het nieuwe HS2 team Aristos/HCB’92 ontstaan. Aristos heeft een HS1 team, maar had te weinig senioren om ook voor de overkomende jeugd een heren 2 team te maken. Samen met spelers van HCB’92 uit Boxtel werd een heren senioren team gevormd. Zie daar de mooie samenwerking waardoor een mix van jong, iets ouder, ervaren en beginnend samenspeelt.

Het nieuwe team heeft het zwaar in de competitie, zo ook afgelopen weekend in Den Bosch tegen Blauw-Wit. Met het gemis van enkele spelers en de welkome aanvulling van jeugdspeler Ruben werd pas laat in de eerste helft gescoord. Voornamelijk door slordig spel in de aanval en de daarop volgende snelle tegenaanvallen liep Blauw-Wit ver uit. Aristos/HCB’92 bleef werken, liet de kopjes niet hangen, maar kon niet voorkomen dat de ruststand 23-4 werd. In de tweede helft speelde Aristos/HCB’92 sterker, werd stevig verdedigd en bij tijden ook goed rondgespeeld waardoor de aangeleerde looppatronen konden worden toegepast. Het scoren bleef lastig, mede door een sterker keeper bij Blauw-Wit. Toch lukte het om in de tweede helft vaker het doel te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde met 39-12. Nu even twee weken rust, 6 januari om 17.20u spelen we in Best onze volgende wedstrijd.

Jongens C Aristos winnen overtuigend in tweee helft.

De eerste helft van het seizoen zit er weer op. Voor de jongens C van Aristos een eerste half jaar waarin weer veel geleerd is. De spelvisie vanuit de nationale bond hebben wij achter ons gelaten en het spel gaat richting volwassen handbal. Aanvallend zijn er veel minder ruimtes en communicatie en samenwerking zijn de thema’s waar het nu op aankomt. In het begin van de competitie hadden onze jongens het hier erg moeilijk mee, maar inmiddels zijn ze gewend aan het andere spel. Spelend in de zwaarste klasse van Brabant komt ook het fysieke om de hoek kijken en spelen de jongens wekelijks tegen teams met fysiek oudere jongens.IMG_4161

Afgelopen zondag stond er een uitwedstrijd gepland tegen Habo-Helios combinatie uit Uden-Boekel. In pittige stegenstander met twee fysiek sterke opbouwers. We waren gewaarschuwd maar toch ging het in de eerste helft moeizaam en kon de tegenstander makkelijk bijblijven. In de tweede helft ging het tempo aan Aristos kant omhoog en waren de spelers een stuk scherper, waardoor Aristos in de eerste minuten van de tweede helft gemakkelijk wegliep bij de tegenstander. Het gat was gemaakt en het vertrouwen bij de tegenstander was weg. Met een goede verdediging en snelle aanvallen werd de tegenstander uiteindelijk weggespeeld met een ruime overwinning van 31-22 tot gevolg. Mede door dit resultaat eindigt Aristos in de middenmoot van deze klasse en dat is mede gezien de tegenstanders een knap resultaat.