wedstrijdverslag HS1 en DS1 week 40

Aristos heren 1 start competitie met zege

Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. De heren van Aristos moesten afreizen naar Heesch om de twee punten veilig te stellen. De wedstrijd tegen het combinatieteam van Olympia/DOS 80 kwam moeizaam op gang. Beide ploegen wisten zeer moeizaam het net te vinden. Of dit kwam door het relatief vroege tijdstip, de harsloze bal, de tegenstander of een combinatie van dit alles is lastig te zeggen. Feit was wel dat er na 10 minuten een beschamende 1-2 voorsprong op het scorebord stond.

Aanvallend konden de mannen uit Best niet het baltempo spelen wat ze graag wilden. Veel technische fouten was hier mede debet aan. Verdedigend werd er hard gewerkt waardoor de mannen uit Heesch de vrije man niet gevonden kreeg. Naarmate de eerste helft vorderde, werden de aanvallen iets beter uitgespeeld, maar nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Dit alles resulteerde in een 6-7 ruststand.

In het begin van de tweede helft werd aan beide kanten het tempo opgevoerd en vielen de doelpunten makkelijker. Aristos stond in deze fase minder scherp te verdedigen, maar kon aanvallend wel bijblijven. Tot 14-14 ging het nog gelijk op, maar enkele snelle aanvallen van Aristos was Olympia/DOS 80 te machtig. De gasten sloegen een gaatje van 3 doelpunten (15-18) en de wedstrijd leek gespeeld. Helaas voor Aristos brachten slordigheden de gastheren terug in de wedstrijd. In de laatste vijf seconden kreeg Aristos het nog aardig benauwd, maar de break-out ging mis. Bij een stand van 18-19 floot de scheidsrechter voor het laatst waardoor de twee punten mee naar Best konden.

Zaterdag 7 oktober om 20.30 uur staat de eerste thuiswedstrijd in sporthal Naestenbest tegen Apollo op het programma.

Winst bij seizoensstart DS1

Op 1 oktober begon de competitie voor dames 1 van Aristos. Met een incompleet team werd er afgereisd naar Oisterwijk om de dames van Taxandria te begroeten. Na oppeppende woorden van Ad Konings, de nieuwe coach, hadden de dames zin om na een goede voorbereiding sterk te beginnen aan de eerste competitiewedstrijd.

In de eerste helft leek het alsof de Bestse ploeg nog niet helemaal wakker was. Na 10 minuten werd eindelijk de draad opgepakt en nieuwe keepster Chantal van der Kaa liet zien wat ze waard is. Enkele mooie reddingen zorgde ervoor dat er snel een break-out gelopen kon worden. Aristos kon voor rust uitlopen naar een 4-10 voorsprong.

De tweede helft startte en Taxandria kon gelukkig niet de achterstand inhalen. Het spel was van beide ploegen wat rommelig, ook vanwege het af en toe wat verwarrende optreden van de scheidsrechter. Desondanks bleef Aristos het hoofd koel houden en speelde rustig de aanvallen uit. Marlin de Bresser en Rosanne Vosters bleven het doel vinden en daardoor eindigde de wedstrijd met 16-25 voor Aristos.

Volgende week staat de eerste thuis wedstrijd op het programma. Om 19.15u speelt Aristos DS1 tegen Groesbeeks Glorie DS1. Tot dan!