wedstrijdverslag HS1 en DS1 17/18 maart week 12

HS1 weet weer wat winnen is

Na twee nederlagen op rij heeft Aristos afgelopen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Saturnus winnend afgesloten. Saturnus, nummer 2 op de ranglijst, begon goed aan de wedstrijd. Via een 2-2 stand kwamen de gastheren op een 5-2 voorsprong. Aristos liet het hier niet bij zitten en kwam bij 6-6 weer op gelijke hoogte. Beide ploegen bleven scoren waarbij de gasten steeds een achterstand goed moesten maken. Met nog 40 seconden te spelen in de eerste helft had Aristos de mogelijkheid om op 12-12 te komen. Via een mooie aanval lukte dit. Saturnus had nog 16 seconden de tijd om weer op voorsprong te komen, maar de bal werd onderschept waardoor de mannen uit Best net voor het rustsignaal een 12-13 ruststand liet noteren.

Het begin van de tweede helft liet eenzelfde beeld zien als de eerste, maar nu waren de rollen omgedraaid: Aristos nam steeds de leiding en Saturnus moest in de achtervolging. Tot 16-16 lukte dit voor de gastheren, maar via twee breaks nam Aristos een 16-18 voorsprong. Deze werd zelfs uitgebouwd naar een 21-24 voorsprong en zou uiteindelijk niet meer weggegeven worden door de mannen uit Best. Met een 25-27 eindstand werden de twee punten door Aristos meegenomen naar De Naestenbest.

Na deze wedstrijd zijn de kaarten aan de kop van de ranglijst in de 1e klasse zo goed als geschud; PSV is zo goed als zeker kampioen, Saturnus heeft nog een kleine theoretische kans om eerste te worden, maar zal zeker minimaal tweede worden en Aristos eindigt deze competitie als derde. Volgende week zaterdag, 24 maart, staat voor Aristos de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Oktopus uit Eindhoven is dan om 20.30 uur in Naestenbest de tegenstander.

DS1 verstevigt plek in bovenste helft stand

Op zondag vertrok het team uit Best naar het westen van Brabant om de uitwedstrijd tegen Heerle te spelen. Na analyse van vorige verloren wedstrijden was de conclusie dat Aristos feller moest beginnen, omdat ze vaak in de eerste helft al achter de feiten aanlopen. Deze raad werd opgevolgd en de dames begonnen scherp aan de wedstrijd. Over en weer werden er doelpunten gemaakt en mede door een aantal snelle breaks van Sandy Kuipers en een paar strakke afstandsschoten van Marlin de Bresser kon Aristos aanhaken bij Heerle. De russtand was 10-9.

In de tweede helft begon Aristos als een speer. Voorin werden, door snel spel en oplettendheid, een aantal doelpunten achter elkaar gescoord. In de verdediging werd er orde op zaken gesteld en Heerle kwam nauwelijks nog door het Bestse bolwerk heen. Keepster Lotte de Wild hield twee penalty’s tegen waardoor Aristos hun opgebouwde voorsprong geduldig vasthield. Alles bij elkaar leidde dit tot een positief resultaat voor de Bestse dames, die twee punten meenamen op de lange terugreis: 15-21.