Wedstrijdverslag HS1 en DS1 10/11 feb week 6

Aristos HS1 houdt de punten in Best

Afgelopen donderdag gingen de heren van Aristos onderuit in de 1/8 finale van de beker. Twee dagen later konden de mannen uit Best zich revancheren in een thuiswedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie, Groene Ster. Gezien de stand op de ranglijst was de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond een belangrijke voor Aristos dat als nummer 3 aan de wedstrijd begon. Bij winst zou de voorsprong op nummer 4 vergroot worden naar 7 punten, maar bij verlies zou Groene Ster terugkomen tot 3 punten.

Aan Bestse zijde werd de eerste tik al geïncasseerd voordat de wedstrijd begonnen was. Met een “halve” wissel werd de wedstrijd gestart. Zoals verwacht ging de strijd gelijk op. Via 1-1 kwam er een 4-4 stand op het scorebord. Via twee snelle tegenaanvallen sloeg Aristos een gaatje naar een 6-4 voorsprong. Vanaf dat moment werden er aan beide kanten wat kansen gemist en kwamen de eerste tijdstraffen aan de kant van de gastheren. Met twee mensen minder wist Aristos toch 2x het net te vinden van de tegenstander. De linkeropbouwer van de mannen uit Zevenbergen was een ware plaaggeest, maar Aristos liet aanvallend zien dat zij meerdere spelers hebben die kunnen scoren. Met een 17-15 voorsprong voor de mannen in het geel werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft lag het tempo wat lager dan in de eerste helft. Aristos liet enkele spelers om toerbeurten wat rust pakken waardoor mensen op andere dan hun gebruikelijke posities terecht kwamen. Verdedigend was dit wennen, maar aanvallend maakte het weinig verschil. Om-en-om werd er gescoord totdat iedereen weer op zijn vertrouwde positie stond. De thuisploeg vergrootte de voorsprong met nog 6 minuten te spelen naar 4 doelpunten en de zege kwam niet meer in gevaar. Uiteindelijk won Aristos met 32-30 en mag naar boven blijven kijken op de ranglijst waar het verschil met de nummers 1 en 2 respectievelijk 3 en 2 punten bedraagt.

DS1 houdt punten in Best

Zaterdagavond stond de wedstrijd Aristos DS1 – Roef DS1 op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de dames duidelijk gemaakt dat er vanaf het begin een team moest staan. Roef staat laatste in de competitie, maar wanneer er gespeeld zou worden zoals de eerste 10 minuten in de voorgaande wedstrijd tegen Avanti, dan zou Aristos een zware avond tegemoet gaan. Bij deze wedstrijd maakten Eline Ambaum en Carly Vosters weer hun eerste speelminuten.

Gelukkig lieten de dames van Aristos meteen zien wat er afgesproken was en wisten ze de score te openen. Al gauw kon Aristos uit lopen naar een 10-1 voorsprong. Lieke Stobbe was goed op schot, training om laag te schieten wierp haar vruchten af. Sandy Kuipers liep weer mooie break-outs en verschillende andere speelsters konden tot score komen door een mooi gericht afstandschot. Na deze superstart kreeg Roef een aantal penalty’s achter elkaar die ze goed benutten en Aristos kwam even stil te staan. Aristos wist zich een paar minuten voor rust weer te herpakken en dat resulteerde in een ruststand 14-5.

De tweede helft startte, er werd volledig voor de winst gegaan. Na weer een aantal mooi uitgespeelde break-outs en aanvallen met verschillende wissels aan de kant van Aristos was de stand snel 20-7. Roef wist wederom 3 penaltys te krijgen, maar Aristos liet de moed niet in hun schoenen zakken. Aristos bleef vechten en wist de wedstrijd te winnen met 26-13.