wedstrijdverslag HS1, DS1 en MJD2 / 12 en 13 jan week 3

Aristos HS1 blijft zoekende Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen HVW op het programma. Nog steeds kampt Aristos met de nodige blessures en ook nu was de te smalle wedstrijdselectie er mede debet aan dat Aristos het niet vol kon houden tot het einde. Net zoals vorige week kon Aristos in het begin van de wedstrijd moeilijk haar draai vinden. Na 9 minuten hadden de mannen uit Best pas een maal gescoord. Mede door enkele fraaie reddingen door de keeper van Aristos, bleef de schade beperkt tot 1-4. Langzaamaan werd het aanvallend beter en nam de thuisploeg zelfs een 10-9 voorsprong. In de allerlaatste seconde van de eerste helft kregen de gasten nog een vrije worp die in een keer genomen moest worden. Hoewel dit soort ballen bijna nooit succesvol zijn, was het nu wel raak: 12-13 ruststand. Na de pauze kon Aristos nog even bijblijven, maar de te smalle selectie begon haar tol te eisen. Aanvallend werd het rommelig en verdedigend werd er geen antwoord gevonden op het toch wel voorspelbare aanvalsspel van HVW. De mannen uit Best bleven er wel voor knokken, maar uiteindelijk werd er met 24-29 verloren. Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen Oranje Wit uit Helmond op het programma.

Aristos DS1 verliest van GHV. Zaterdagavond 12 januari was GHV uit Goirle de tegenstander. Dit team speelt bovenin de competitie mee en de dames van Aristos wisten dat het een zware wedstrijd zou worden, maar toch werd er met volle moed begonnen. De eerste helft kon Aristos goed meekomen. Er werd fel verdedigd en ook voorin werden er genoeg kansen afgerond om de russtand op 12-16 uit te doen laten komen. Na de rust verslapte de verdediging van Aristos en werden er voorin weinig kansen gecreëerd en veel schoten op doel gemist, daar waar GHV wel bleef scoren, waardoor de gasten flink uit konden lopen. Na het laatste fluitsignaal was de stand daarom dan ook 18-29.

 

Wedstrijdverslag Aristos MJD2 – The Flyers D-1

Zaterdagochtend 12 januari om half 9 in een “handbalfamilie”. Opstaan, hoogste tijd, dadelijk beginnen de wedstrijden! Ontbijten, spulletjes zoeken en de twee dochters en vader gaan naar de sporthal. Robin speelt in de E1 van Aristos en Sjors in de D2 en ik ben de coach van de D2. De E-tjes, onder leiding van mede-beginnende coach Diana, moeten om 10 uur tegen PSV-handbal. Mijn taak is om de pijnlijke enkel van Robin zo goed mogelijk te masseren zodat ze het veld in kan. Even later strompelt ze door het veld maar als de enkel warm wordt gaat het prima. De E speelt een goede wedstrijd maar helaas is de tegenstander te goed 6-13. Robin heeft wel gescoord!

Tijdens de wedstrijd van de E zoek ik de D-tjes op. Zijn de kleren er? Is iedereen aanwezig? Snel omkleden en warm lopen. De kans dat Pien mee zou doen was al klein, maar die ochtend wordt ze toch afgemeld. Gelukkig is ze er wel bij om haar teamgenoten aan te moedigen. En gelukkig kan E-speelster (en topscoorder) Myrthe mee spelen.

Als de wedstrijd begint blijken we maar 1 wissel te hebben. En The Flyers staan nog wel op nummer 2, nadat we vorige week flink klop hebben gekregen van de nummer 3! We zijn te hoog ingedeeld in de competitie, maar dat kan in de loop van het seizoen niet meer worden veranderd. Dus maar inzetten op het zo goed mogelijk verdedigen en hopen dat we zelf een paar keer kunnen scoren. Als beginnende handbalcoach met een voetbalachtergrond is het flink zoeken. Gelukkig wordt ik daar bij geholpen door ouders met handbalervaring (Erik, zelf coach van de meiden B van Aristos en Karin die lang in het 1e van Aristos heeft gespeeld) en door onze trainster Kim die ondanks haar jonge leeftijd al een heel goed spelinzicht heeft. Ik moet nog wennen aan de handbaltermen en roep nog regelmatig dat het een vrije trap is en dat iemand linksback moet gaan staan. Dan kijken de kids me even aan….

De wedstrijd verloop niet zo dramatisch als die van vorige week. Tijdens de wedstrijd blijkt dat we toch maar beter niet op de 9 kunnen verdedigen en de tegenstander op de 6 moeten opvangen. Althans dat is de conclusie van mijn assistent coaches. Op deze manier weten we de score van de tegenstander te beperken tot 17 goals. Daarnaast komen we zelf nog in de gelegenheid om 7 keer te scoren! Zes van Pepijn en één van Rens. Dat is vooral te danken aan het hele harde werk van de kinderen. Er komen er een paar geblesseerd en gefrustreerd van het veld af omdat ze zelf hard aan zijn gepakt door de tegenstander.

Complimenten voor het harde werk!

Na de wedstrijd nog een paar dingen regelen, zoals het wedstrijdformulier. De scheidsrechters kunnen niet inloggen, gelukkig is Diny de Bresser de scheids van de volgende wedstrijd en kan ze helpen. Nog even onze scheidsrechters bedanken, de jongens uit de C1 komen toch maar hun jongere clubgenoten helpen.

Als de kinderen klaar zijn met omkleden kunnen we weer naar huis en hebben we de hele middag nog voor ons zelf.