Wedstrijdverslag HS1, DS1 en MJE

HS1 : PSV 1 – Aristos 1

Zondag staat de wedstrijd tegen PSV op het programma. Laat in de middag, 17 uur, start de wedstrijd tegen de buurman uit Eindhoven. Een team waar een hoop ervaring en kwaliteit in staat en daarmee een geduchte tegenstander. De wedstrijd gaat in het begin mooi gelijk op. Er wordt aan beide kanten stevig verdedigd en zowel Aristos en PSV lopen tegen gele kaarten, 7 meters en tijdstraffen op. Tot 6-6 blijft het bij elkaar. Daarna loopt Aristos, via aanvallen over links, uit tot 3 punten voorsprong. Later wordt die voorsprong uitgebouwd tot 5 punten voorsprong door 2 snelle breaks. Daarna is het weer de beurt aan PSV dat er voor zorgt dat het met maar 2 punten achterstand de rust in kan.

Na de rust loopt Aristos snel weer uit naar een voorsprong van 5 punten. Maar ook deze voorsprong weten ze niet vast te houden. PSV komt terug tot 20-21. Beide teams krijgen te maken met tijdstraffen en gemiste kansen. Hierdoor blijft het spannend tot aan het einde. De scheidsrechter heeft het niet makkelijk omdat beide teams snel en fysiek spelen. Er speelt zich veel te gelijk af en dat zorgt voor alleen maar meer spanning in het veld. Aristos blijft de hele tijd wel aan de positieve kant van de streep. Ze staan 1 of 2 punten voor. Tot de laatste 5 minuten, daar komt PSV op  gelijke hoogte. Na een tumultueus einde, waar de vlam in de pan dreigt te slaan staat er 24-24 op het scorebord. Zeker gezien de ruime voorsprong voelt dat voor de mannen uit Best als een verlies.

Toch is het een goede teamprestatie waar door de mannen hard is gewerkt. De topscorers van deze wedstrijd: Dennis Ooms (7) en Jets v/d Looij (6). Volgende week spelen de heren op zaterdagavond

 

DS1: Verlies DS 1 / PSV 3

De dames 1 van Aristos speelden in Eindhoven tegen PSV 3, een bekende tegenstander voor Aristos. Aristos ging fanatiek van start en na enkele minuten stonden de dames met 1-2 voor. Daarna wisten de ervaren spelers van PSV, vooral via de hoeken, een voorsprong op te bouwen. Zo ging Aristos de rust in met een 11-8 achterstand. In de kleedkamer kregen de dames een bemoedigende preek van coach Erik van Brederode. De opdracht om in de tweede helft meteen fel starten ging echter minder goed dan gepland. De aanval liep niet, waardoor er veel balverlies was en kansen niet afgemaakt werden. Zo kwam PSV voor te staan met 19-14. Toch bleven de dames van Aristos de moed erin houden en bleven werken. De eindstand werd uiteindelijk 24-16 voor de Eindhovense ploeg.

 

MJE;  Aristos E1 blijft ongeslagen koploper

Afgelopen zondag speelde de E-jeugd van Aristos een uitwedstrijd tegen De Sprint uit Deurne. Vooraf was al duidelijk dat het een makkelijke wedstrijd zou worden aangezien De Sprint onderaan staat en Aristos bovenaan.

Vanuit de handbalbond is er een nieuwe speelwijze geïntroduceerd met 1 kind minder in het veld en een offensieve dekking met als doel de bal te onderscheppen. Met deze nieuwe speelwijze wordt er veel actiever bewogen door de kinderen en is het spel veel sneller geworden.

Er werd fanatiek verdedigd door Aristos en er werden meteen veel ballen onderschept. Het stond al vrij snel 5-0 voor Aristos met mooie doelpunten van Tijs, Tobias, Sem, Branco en Tom. De Sprint kreeg geen kans om in de wedstrijd te komen en Aristos bleef maar scoren. Aan het einde van de 1e helft stond het al 10-1 voor Aristos. Mede door goed keeperswerk van Jochem kon de Sprint maar 1 doelpunt maken.

In de tweede helft speelde Aristos wat slordiger en werden er de nodige kansen gemist. Tom keepte de 2 helft en ook hij heeft maar 1 doelpunt doorgelaten. De verdediging stond goed en de enige dame Thanh-Nhi aan Aristos-kant stond heel sterk te verdedigen, zodat er geen doorkomen aan was voor de tegenstander. Met nog een aantal mooie doelpunten van Tijs, Jochem en Tobias kwam de eindstand uit op 20-2.

Een heel mooi resultaat van onze jongens en hiermee blijven ze fier aan kop.