Wedstrijdverslag HS1/DS1 15 okt/16 okt

Aristos HS-1 klaar voor eventuele nieuwe pandemie

Op zondagochtend 16 oktober stond de competitiewedstrijd uit tegen Bedo op het programma van de Heren-1 van handbalvereniging Aristos. Waar Bedo de nodige spelers had meegenomen (zo’n 20) was Aristos ook op volle oorlogssterkte. Met zijn tienen gingen de heren uit Best de strijd aan om de twee kostbare punten uit Beek en Donk mee te nemen.

Beide ploegen hadden 4 punten uit 2 wedstrijden, wat betekent dat we dit rustig een 4 punten wedstrijd mogen noemen. Dat was ook te zien in de wedstrijd, beide ploegen begonnen fel in de verdediging. Hierdoor kwam de wedstrijd ook wat langzaam op gang. In de loop van de eerste helft kwam Aristos beter in de wedstrijd en werden de hoeken goed vrijgespeeld. Dit zorgde voor een kleine marge van 3 doelpunten in het voordeel van de gasten uit Best. Bedo had het lastig en wist enkel te volgen op gepaste afstand. Ruststand 8-12.

Verschil vasthouden In de tweede helft was het zaak voor Aristos om het verschil vast te houden. Dit ging de gasten goed af, het verschil bleef zo’n 4 tot 5 goals. Uiteindelijk werd er winnend afgesloten met een stand van 20-27. Binnen het team werd al geconcludeerd dat een eventuele pandemie met de huidige stand een mooi kampioensfeest op zou leveren. Uiteraard hopen we hier niet op. Voor nu is Aristos in ieder geval lijstaanvoerder in de 1e klasse handbal in de regio Zuid-Oost.

Penalty parade bij Aristos Dames-1

Zondagmiddag 16 oktober om stipt 12.00u, begon de wedstrijd Aristos DS1 – Bergeijk DS2. Bergeijk is voor Aristos een vrij onbekende tegenstander, dus er werd met open blik begonnen aan de wedstrijd. Met een volle bank van 5 wissels was de opdracht duidelijk: snel spel, ruimte zoeken en verdediging dicht houden.

Heel lang heeft de stand op 0-0 gestaan. Nathalie opende de wedstrijd met het eerste doelpunt dankzij een snelle aanval. Hierna ging het gelijk op, Bergeijk wist net wat vaker het net te vinden dan Aristos. Ruststand 6-8. In de rust werden de dames streng en duidelijk aangesproken. Aanvallend minder rechte lijnen spelen en verdedigend beter aansluiten en samen verdedigen. In de tweede helft kon dit niet waar gemaakt worden. De inzet was er, maar door balverlies werd er aanvallend veel gemist. Verdedigend waren de dames van Aristos vaak te laat, waardoor er veel penalty’s en tijdstraffen werden gegeven. Door het goede keeperswerk van Chantal zat de helft van deze penalty’s niet. Eindstand 11-17. Volgende week genieten de dames van een weekend rust. Zaterdagavond 29 oktober speelt Arsistos uit tegen Oktopus om 18.30 uur.