Wedstrijdverslag HS1 9 april 2022

Heren nemen punten mee naar Best

Zaterdagavond 9 april mochten de heren van Aristos de handbaltas weer uit de kast halen. Na twee weken op rij een afzegging ontvangen te hebben van een tegenstander hadden de mannen van White Demons wel een voldoende personeel om een wedstrijd af te werken. Sporthal ‘t Ruiven in Berkel-Enschot was het toneel waar werd gestreden om twee kostbare punten.

En een strijd werd het. Vanaf minuut één zaten beide teams er bovenop. Verdedigend stond Aristos als een huis, waarbij de mannen van White Demons lange aanvallen speelden die veelal vast liepen in de Bestse defensie. Toch begon de thuisploeg na een rommelig begin wat beter in de wedstrijd te komen en makkelijker het net te vinden. Tot laat in de eerste helft keken de Bestenaren tegen een achterstand aan van 2 à 3 goals. Zo’n 10 minuten voor rust kwam Aristos langzaam terug in de wedstrijd. Door sterk verdedigen en het afmaken van de kansen stond er een 9-10 ruststand op het bord in het voordeel van Aristos.

Het tweede bedrijf leek wel een kopie van het eerste. Waar Aristos wederom minder goed wist om te springen met de kansen, pakten de mannen uit Berkel de leiding over. Ook in de tweede helft kwam er een achterstand van 3 goals op het bord. Waar er eerder dit seizoen wel vaker op een bepaald punt in de tweede helft de moed in de schoenen zakte, was dat dit keer niet het geval. Er kwam meer energie in de ploeg door fel maar fair verdedigen, en de ballen vlogen nu weer links en rechts langs de oren van de Berkelse goalie. Met nog een paar minuten op de klok had Aristos een 23-25 voorsprong te pakken. De wedstrijd werd besloten met een schitterende vlieger die de trouwe fan had kunnen kennen van de training. Eindstand 23-26.

De blik gaat nu op Apollo, aanstaande woensdag 13 april in Son. Tot dan!