wedstrijdverslag HS1 4 en 5 maart

Aristos heren 1 staat aan de verkeerde kant van de score

Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Saturnus op het programma. Tegenover de terugkeer van 1 speler uit de, nog steeds goed gevulde, ziekenboeg, stond de absentie van twee spelers ivm wintersport. Ook de gasten uit Bladel hadden te kampen met een incomplete selectie.
De eerste 5 minuten, 3-3, ging de wedstrijd gelijk op. Vanaf dat punt vergat Aristos te scoren en kreeg het de doelpunten wel erg makkelijk om de oren. Saturnus liep in deze fase dan ook uit naar een 4-9 voorsprong. Aristos herpakte zich aanvallend enigszins, maar verdedigend was men niet agressief genoeg. De marge van 5 doelpunten werd niet groter, maar kon ook niet ingelopen worden. Gaandeweg de 1e helft sloot de dekking beter en kwamen de mannen uit Best doelpunt voor doelpunt dichterbij wat resulteerde in een 15-16 achterstand bij rust.
De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Het begin ging gelijk op en bij 19-18 kwam Aristos voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. De uitgedunde selectie begon haar tol te eisen zeker gezien het feit dat er een speler met buikproblemen minder inzetbaar was.
Op beslissende momenten koos Aristos vaak niet de makkelijkste oplossing waardoor Saturnus weer uit kon lopen naar een voorsprong van 4 doelpunten: 21-25.
Ook nu knokte Aristos zich terug in de wedstrijd, maar de eerdere inhaalpoging had te veel kracht gekost. De gastheren kwamen terug tot op een doelpunt met nog 1 minuut te spelen. Met geduld werd er naar een gaatje in de verdediging van Saturnus gezocht. Op de momenten dat deze gevonden werd, trokken de mannen uit Bladel aan de noodrem. Met nog 1 seconde op de klok kreeg Aristos een vrije worp, maar deze ging net over het doel van de tegenstander. Met een 27-28 stand op het scorebord floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.