Wedstrijdverslag HS1 28/11/2021

Penaltystopper maakt het verschil

Na een lange autorit traden de heren van Aristos zondagmiddag aan tegen de heren van HC Zeeland.

Het begin van de wedstrijd kenmerkt zich door veel gemiste kansen over en weer. De eerste tijdstraffen vallen al vroeg in de eerste helft. Zeeland kan hier echter niet van profiteren en mist twee penalty’s waardoor Aristos kan uitlopen naar een 2-5 voorsprong.

De wedstrijd gaat over en weer. Scoren blijft echter moeizaam aan beide kanten. Aristos kan de marge langzaam uitbouwen met een aantal goede breaks en onderscheppingen. Vlak voor rust profiteert Thies de Bruin nog van een mooi uitgespeelde aanval. Met een paar seconden op de klok wordt ook de snelle tegenaanval van Zeeland gestopt waardoor er een 5-10 ruststand op het bord staat.

Spanning stijgt De mannen van Aristos beginnen wakker aan de tweede helft en scoren direct uit twee mooi uitgespeelde aanvallen. De goal wordt in het begin van de tweede helft aan beide kanten makkelijker gevonden. De wedstrijd gaat gelijk op, en Aristos kan de marge blijven behouden.

Halverwege de tweede helft bij een 11-16 stand wordt het spel slordiger aan beide kanten. Er is meer balverlies en een aantal tijdstraffen volgt aan de kant van Aristos. In de slotfase lijkt het er nog even op dat Zeeland dichter bij kan komen. Bij een 14-19 stand stopt de keeper van Aristos drie penalty’s. Dankzij deze reddingen komt Aristos niet meer in problemen en komt de eindteller uiteindelijk op 15-20 te staan in het voordeel van Aristos.

Met maar liefst vijf gestopte penalty’s maakt Ronnie Peeters vandaag het verschil en daarmee nemen de mannen van Aristos twee welverdiende punten mee terug naar Best.