Wedstrijdverslag HB, HS2 en HS1 16/17 feb week 8

Aristos HB1 – Swift HB1: een titanenstrijd tegen de koploper

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen de onbetwiste koploper Swift op het programma. Niet in Best dit keer, maar in Oirschot. Ondanks dat waren er veel supporters uit Best meegereisd. En niet voor niets: wat een fantastische pot handbal hebben zij gezien. Binnen een paar minuten was het, zoals te verwachten viel, 0-2 voor Swift. Aristos begon met Nick in de goal, rechtte de rug en ondanks een gemiste penalty was het even later 4-4 door goals van Rens V, Rens A. en Stijn. Coach Mariska zette de juiste poppetjes op de juiste plaats. Daar had Swift even niet van terug en Aristos drukte door naar 9-6 via Rens, Mart, Stijn en een verrassend afstandschot van Daniel. Door goed Aristos_HB1doorgaan van Ruben werden twee penalty’s verdiend, die door Rens A. vakkundig werden afgerond.

Maar Swift zette weer aan en de ruststand was een benauwde 13-12 in het voordeel van Aristos. De zenuwen op de tribune begonnen ook op te spelen. Zou het dan toch kunnen, winnen van Swift, die al hun voorgaande 17 wedstrijden met hele ruime cijfers hadden gewonnen?

Onze jongens dachten van wel en maakten er in de tweede helft een schitterende strijd van. Via fantastische reddingen van Nick en doelpunten van Thom, Ruben, Stijn en een prachtige break van Niels stond, met nog minder dan tien minuten te spelen, 20-17 op het scorebord. Maar Swift was niet van plan om dit seizoen een wedstrijd te verliezen. Zij gooiden er een schepje bovenop en enkele minuten later stond Aristos 21-22 achter. Keihard verdedigen van Mart en Mika en een aantal cruciale reddingen van Nick maakten een eindspurt van onze jongens mogelijk. Door doelpunten van Thom en Stijn werd de zwaarbevochten, maar verdiende overwinning binnengesleept. De HB speelden een super wedstrijd. Het publiek stond op de banken.

Aristos Heren 2 speelt goed, maar verliest van koploper

Dit weekend mochten de mannen van Aristos/HCB heren 2 het thuis opnemen tegen de mannen van Blauw Wit heren 1 uit Den Bosch die op nummer één staan in de competitie. Vanwege vele afwezigen bij het mixteam uit Best, kregen ze versterking van enkele jeugdspelers. Het team van Aristos/HCB begon erg sterk en hield de mannen uit den Bosch op een 10-10 stand na 20 minuten.

De afstandschoten van Aristos troffen regelmatig het doel. De ruststand kwam echter op 12-18. Met goede moed begonnen beide teams aan de tweede helft. In de tweede helft werd de spelmaker van Den Bosch regelmatig uitgeschakeld door de mid-voorverdediger van de thuisploeg. Hierdoor begonnen de scores van Blauw Wit terug te lopen. Het spel bij de uitploeg werd opener waardoor het thuisteam meer kon focussen op de breaks. Resultaat hiervan waren mooie kansen uit de tweede fase, helaas werden deze niet altijd goed afgerond. Blauw Wit wist hierdoor uit te lopen. Het spel werd bij vlagen wel wat harder aan beide kanten, hierdoor konden de mannen uit Best niet genoeg profiteren van hun kansen. Uiteindelijk stond er na 60 minuten een 17-27 op het scorebord. Ondanks het verlies met een goed gevoel de wedstrijd weten af te sluiten. Volgende week staan de mannen weer klaar voor een uitwedstrijd tegen Bedo HS3.

 

Aristos heren 1 wint uit van koploper.

Afgelopen zaterdagavond moesten de heren van Aristos het in Zevenbergen opnemen tegen koploper Groene Ster. Zoals al bijna het gehele seizoen het geval is, hadden de mannen uit Best wederom een zeer smalle selectie. Met twee wissels, waarvan 1 keeper, begon de wedstrijd. De beginfase was aanvallend rommelig aan de kant van Aristos. Er werd veel onnodig balverlies geleden waardoor de aanvallen regelmatig vroegtijdig ten einde kwamen. Verdedigend stonden de bezoekers wel aardig hun mannetje. Daardoor stond er na 10 minuten een 4-3 stand op het scorebord voor Groene Ster. De gastheren liepen uit naar een verschil van 3, maar Aristos knokte zich terug in de wedstrijd. In de aanval begon het beter te lopen en verdedigend bleef het stabiel. Bij 7-7 scoorde de gastheren 2x op rij, maar ook nu gaven de bezoekers zich niet gewonnen. Met nog 20 seconden te spelen hield de keeper van Aristos een penalty tegen. In de tegenaanval scoorde de mannen in het geel in de zoemer 10-11.

Na de thee zagen de toeschouwers een ander speltype. Waar Groene Ster in de eerste helft het tempo laag hield, begonnen ze nu meer op snelheid te spelen. Aristos kon dit tempo goed bijhouden en bleef scoren. Het verschil liep op naar 3 doelpunten. Hoewel het geen harde wedstrijd was, werden aan beide kanten veel tijdstraffen van 2 minuten uitgedeeld door de scheidsrechters. Dit resulteerde uiteindelijk in 3 rode kaarten: 2-1 voor Aristos.

De reservekeeper moest daardoor als veldspeler ingezet worden. Toch was het Aristos die het beste omging met de situatie. Aanvallend werd het net makkelijk gevonden en ook verdedigend hadden de mannen uit Best het goed op orde. Wanneer Groene Ster er toch doorheen kwam, stond daar zeer regelmatig de keeper van Aristos in de weg.
Langzaamaan werd de voorsprong vergroot en met een 22-30 overwinning verlieten de mannen uit Best tevreden de sporthal.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Apollo uit Son en Breugel op het programma.