wedstrijdverslag HS1 en DS2 8/9 dec week 50

Aristos HS1 wint van Saturnus

Afgelopen zaterdagavond speelde Aristos een thuiswedstrijd tegen Saturnus uit Bladel. De thuisploeg had deze wedstrijd, zoals al het gehele seizoen, weer te maken met een uitgedunde selectie, maar ook de tegenstander kampt met hetzelfde probleem.

Binnen 5 minuten was duidelijk dat de mannen uit Best weinig te vrezen zou hebben hebben van Saturnus.

Aristos speelde met een hoog baltempo de verdediging keer op keer aan gort en na tien minuten stond er een 9-1 stand op het scorebord. Met nog een kwartier te spelen sloop langzaamaan de gemakzucht in de ploeg wat uiteindelijk resulteerde in een 19-14 ruststand.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld. In het begin een goed spelend Aristos en na verloop van tijd een wat slordiger spelende thuisploeg. Na 60 minuten noteerde de scheidsrechter een 34-25 eindstand op het wedstrijdformulier.

DS2 neemt punten mee

Zondagochtend stonden de dames van Aristos al om 9 uur al klaar om te vertrekken voor hun wedstrijd in Venray. De tegenstander was een jonge ploeg die onderaan staat in de competitie. De hoop was dan ook dat Aristos de punten mee naar Best zouden nemen. De ploeg kwam wat traag op gang, maar daarna herpakte ze zich en konden er wat doelpunten gescoord worden. De kracht van Dames 2 is dat vrijwel iedereen kan scoren en dit lieten we ook vandaag weer zien met mooie afstandsschoten, hoekacties en ballen vanaf de cirkel. De tussenstand werd 3-8, mede dankzij het goede keepwerk van Linda, de invalkeepster.

De tweede helft begon Aristos goed. Al snel sloeg het noodlot echter toe en raakte Linda geblesseerd waardoor het team geen keepster meer had. Gelukkig trok Eline snel keeperskleding aan en heeft zij (heel stoer) plaatsgenomen in de goal. Na een paar mooie reddingen van Eline kwam de tegenstander echter meer op dreef en door een aantal scherpe afstandsschoten kwamen ze dichterbij tot slechts twee punten verschil. Hierna heeft Aristos een tandje bij moeten zetten en de regie terug kunnen pakken. Door wat te vertragen en slim te spelen kwam de tegenstander minder tot scoren en kond de ploeg uit Best weer verder uitlopen. De eindstand is uiteindelijk 15-20 geworden en de punten konden dus mee naar Best. Momenteel staat Aristos derde in de competitie en het doel is om zeker in de top drie te eindigen.