wedstrijdverslag HB en HS1 1/2 week 49

Aristos heren 1 verliest in Kaatsheuvel Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Desk op het programma. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Om en om werd er gescoord waarbij aan beide kanten de nodige kansen werden gemist. Door een tijdstraf kwam Aristos met een man minder te staan. Desk wist hier optimaal van te profiteren en sloeg een gat van 4 doelpunten. Toen er ook nog een speler van Aristos met een blessure (schouder uit de kom) naar het ziekenhuis moest, leek het verzet van de toch al smalle selectie gebroken. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft bedroeg de achterstand 6 doelpunten. Aristos bleef doorgaan en ging met een 17-13 stand rusten. In de tweede helft knokte de gasten uit Best zich terug in de wedstrijd en kreeg de mogelijkheid om tot op 1 doelpunt verschil terug te komen. In eerste instantie lukte dit niet, maar 3x was scheepsrecht. De gelijkmaker kwam niet op het scorebord en bij een 29-27 stand floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Volgende week zaterdagavond staat om 19.15 uur de thuiswedstrijd tegen Saturnus op het programma.

Nipt verlies Dames 1

Zaterdagavond 1 december stond de thuiswedstrijd tegen PSV DS3 op het programma. De toch altijd spannende wedstrijd tegen het team uit Eindhoven startte goed voor de uitspelende ploeg en Aristos moest even wakker worden. De thuisploeg, goed ondersteund door de invallende Maartje en Inge uit DS2, herpakte zich en pakte een voorsprong van twee doelpunten. Echter Aristos kon geen grip krijgen op de afstandsschutter van PSv, dus de thuisploeg moest genoegen nemen met een ruststand van 11-13 in het voordeel van PSV.

Met de opdracht de belangrijkste schutter van PSV meer dekking te geven, stapten de dames van Aristos na de rust het veld op. Door een hoger speltempo en een aantal snelle breaks werden er een aantal doelpunten gemaakt door Aristos. Toch liepen de dames van PSV uit naar een verschil van zeven doelpunten. Hoewel deze voorsprong door Aristos in de slotfase sterk werd teruggedrongen, was de wedstrijd te kort om nog een overwinning binnen te slepen. Eindstand: 23-25.

Volgende week een nieuwe kans op winst: om 12:10 speelt Aristos in Etten-Leur tegen Internos