Wedstrijdverslag E2, HS1 en DS1 10 en 11 dec week 48

Helaas verlies voor E2 Aristos

Zaterdag 10 december speelde de E2 van Aristos hun uitwedstrijd tegen MHV uit Mill. De jongens en meiden van de E2 van Aristos – Rens, Mik, Martijn, Silke, Isabelle, Emma en Sjors – hadden er zin in. De E-tjes speelden twee keer 20 minuten. Met vijf spelers en een keeper is het flink rennen op zo’n groot veld en het is daarom fijn om een wissel te hebben. Als je op de bank zit even wat water drinken en dan het liefst zo snel mogelijk terug het veld weer in. In de eerste helft keepte Sjors en de tweede helft Martijn. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk kreeg Mill toch wat meer mogelijkheden om te scoren en verloor Aristos de wedstrijd. Met een eindstand van 20-12 sloten we de wedstrijd af. Na een douche en wat kruidnoten keerde Aristos met een goed gevoel terug naar Best.

Aristos heren 1 weet niet te winnen van koploper PSV

Afgelopen zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen PSV op het programma. PSV kwam als koploper naar Best en Aristos stond op een vierde plaats. Het was dus noodzakelijk om deze wedstrijd te winnen om aan te kunnen blijven haken bij de top van de competitie.

De vooruitzichten waren niet optimaal voor de mannen uit Best. Door verschillende omstandigheden mistte Aristos maar liefst 5 spelers. Achteraf bleek dit te veel van het goede.

Het begin van de eerste helft was een gelijk opgaande strijd. Zowel Aristos als PSV kwam beurtelings op voorsprong. Uiteindelijk kon Aristos een gaatje slaan van 3 doelpunten. Slordig spel en technische fouten aan Bestse zijde hielp PSV in het zadel. Langzaam kwamen de mannen uit Eindhoven dichterbij. Aristos herpakte zich op het juiste moment en zo stond er een 13-11 ruststand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

Aristos begon de tweede helft goed. De voorsprong werd uitgebouwd naar 4 doelpunten, maar vanaf dat moment begon de smalle selectie haar tol te eisen. PSV begon makkelijker te scoren en Aristos had steeds meer moeite om een gaatje te vinden in de PSV-dekking. De vermoeidheid was goed zichtbaar aan Bestse zijde. De voorsprong van Aristos verdween en op geroutineerde wijze kwam PSV op een steeds grotere voorsprong. De kracht bij de thuisploeg ontbrak en PSV nam, nadat er een 23-27 eindstand bereikt was, de twee punten mee naar Eindhoven.

Programma zaterdag 17 december: 11:00 Aristos E2 – Tremeg E1, 12:00 Aristos DC1 – PSV Handbal DC1 Let op, deze wedstrijden worden in de Kemmer in Oirschot gespeeld.

Wederom winst Aristos DS1

Op zaterdag 10 december speelde Aristos Dames 1 een belangrijke thuiswedstrijd tegen De Sprint uit Deurne. De dames van Aristos waren er op gebrand om deze wedstrijd te winnen maar ook werd duidelijk gemaakt dat de dames van De Sprint niet onderschat moest worden.

De eerste helft begon goed, er werden duidelijke afspraken gemaakt en al snel stond het 1-0 in het voordeel van Aristos, maar er werd ook snel gescoord door de Sprint. Door een mooie lange bal van Tanja Baltussen kon Lieke Stobbe er al 2-1 van maken. Na een aantal minuten stond het scorebord alweer op 6-3 met mooie treffers van o.a. Marlin de Bresser en Marlie Joosten. En als klap op de vuurpijl kon Aristos dankzij het doelpunt van Carly Vosters met 13-8 de rust in.

In de rust werd gezegd dat de dames beter moesten gaan blokken en meer rugdekking moesten gaan geven. De tweede helft begon weer goed, er werd goed gecommuniceerd, rugdekking gegeven en ook ’tikken’ uitgedeeld. Doordat de dames goed hun koppie erbij hielden kwam De Sprint bijna niet meer tot scoren. De dames van Aristos zaten goed in het spel en wisten in de tweede helft weer veel doelpunten te maken. Na het eindsignaal konden de dames van Aristos trots zijn op elkaar met een hele mooie einduitslag: 27-14.