wedstrijdverslag DS3 DS1 en HS1 15 en 16 janari

Eerste punten DS3 binnen!

Even voorstellen: wij zijn Cecile, Danice, Dayenne, Gwen, Iris, Jill, Melanie, Mila en Petra. Een groep enthousiaste handbalmeiden van gemiddeld 19 jaar. DS3 teamfotoJaren hebben we samen gehandbald met als hoogtepunt het kampioenschap 2e klasse Brabant veldseizoen een paar jaar geleden. Met de overgang naar de seniorenklasse zijn we toen om verschillende redenen gestopt met actief spelen. Omdat “handbalbloed” en passie voor het spelletje altijd blijven stromen hebben we dit seizoen samen met onze trainer/coach Ad Konings gezocht naar een leuke gezellige vereniging om weer te kunnen gaan spelen. Handbalvereniging Aristos uit Best had hiervoor de beste papieren. We zijn hier begonnen als DS3 met 1 maal per week trainen en vanaf oktober 2015 begon onze competitie. In het begin natuurlijk was het allemaal wel weer even wennen en verliepen onze wedstrijden niet allemaal even “soepel”. Door hulp van verschillende DS-teams uiteraard niet bij de pakken neerzitten en met goede moed verder! Door onze positieve instelling en die van Ad en onze teambegeleidster Judith viel dit gisteren allemaal samen. We speelden om 20:45 een thuiswedstrijd in Naestenbest tegen De Beuk DS1 uit Oudenbosch, de uitwedstrijd hadden we nipt verloren en het was natuurlijk tijd voor revanche. De hele wedstrijd ging gelijk op door een goed fluitende Erwin. Bij rust hadden we een kleine voorsprong, proberen vast te houden vast het devies! Fanatiek aangemoedigd door onze altijd aanwezige supporters stond ook in de 2e helft de verdediging als een huis met de uitstekend invallende keepster Claudia en produceerden we regelmatig mooie aanvallen en goed samenspelende combinaties. We hadden er plezier in en dit was in het veld te zien. Hierdoor hebben we uiteindelijk onze voorsprong vast weten te houden wat leidde tot een eindstand van 18-16, de eerste punten van het seizoen waren binnen! Onze eerste overwinning was een feit en natuurlijk smaakt dit naar meer!!

Ruime overwinning voor DS1 Aristos

Op 16 januari stond de uitwedstrijd tegen DOS ’80 DS2 uit Heesch op het programma. Ondanks dat de wedstrijd pas om 21:10 begon, hadden de dames veel zin in de wedstrijd. Ze hadden nog wat recht te zetten van de vorige keer.
Vrijwel meteen kwamen de dames op 0-1 voorsprong door een mooi doelpunt van hoekspeelster Evelyn Fontijn. Hierop volgende een tegendoelpunt waardoor het even gelijkstand was, maar vervolgens wist Aristos door sterke aanvallen de voorsprong te vergroten. Ook dankzij de sterke verdediging en het goede keepwerk van Sandy Kuipers werd de ruststand 7-13.

Coach Erik van Brederode was tevreden over het spel in de eerste helft, maar de punten waren nog niet in ’the pocket’. Alert blijven spelen en de voorsprong niet meer weggeven werd de opdracht.

En zo begonnen de dames aan de tweede helft. De hoekspelers van DOS ’80 werden uitgeschakeld en Lotte Verhaar wist de opbouwers ver weg te houden en de wissels vast te zetten, zodat hun spel niet goed liep. In de aanval werd er mandekking gegeven, maar ondanks dat kon Aristos nog steeds blijven spelen en doelpunten maken om op een gegeven moment tot 12 doelpunten voor te staan (7-19). Opvallend was dat iedereen een aandeel had in de wedstrijd, niet alleen door te scoren maar ook door de weg richting goal vrij te maken voor een ander. Iedereen zat heerlijk in de wedstrijd en mede door een aantal prachtige goals van Anouk de Bresser en Rosanne Vosters, waaronder een perfect vliegertje, werd het een uitslag van 16-26 in het voordeel van Aristos.

VHC – Aristos heren 1

Na de overwinning van vorige week stond zondagmiddag de uitwedstrijd tegen VHC op het programma. De ploeg uit Valkenswaard was in de thuiswedstrijd verslagen en dat moest ook in deze wedstrijd gaan gebeuren. De eerste helft liep gelijk op. Tot 5-5 werd er over en weer gescoord en bleef het spannend. Na het uitvallen van Tim v.d. Bersselaar, met een gebroken vinger, ging het in één keer hard. De mannen van VHC liepen steeds verder uit tot een rust stand van 20-12. Het te slappen aanpakken in de verdediging werd aangevuld met een aantal misplaatse schoten.

Na de rust kwam het goed spel van Aristos snel op gang. Er werd beter verdedigd en het team was alerter. Met een aantal goede aanvallen break wist het VHC onder druk te zetten. Het verschil liep daardoor steeds verder terug. Het schommelde een tijd rond de zes punten verschil. Vijf minuten voor tijd was het verschil terug gebracht tot vier doelpunten. Helaas werden een aantal goede kansen niet benut een aantal doelpunten, helaas, afgekeurd. Hierdoor de kon de ploeg niet verder terug komen en liep VHC zelfs weer uit tot acht doelpunten. De einduitslag is 33-25 en daarmee gaan de heren uit Valkenswaard Aristos op de ranglijst voorbij.

Helaas een verloren wedstrijd, maar met een positieve tweede helft. De ploeg moet daarop voort bouwen in de resterende wedstrijden. Te beginnen volgende week zondag, thuis, tegen Orion uit Zeeland. Deze thuiswedstijd wordt gespeeld in sporthal De Kemmer in Oirschot.