Wedstrijdverslag DS1 MJE en HS1 23 en 24 jan

Dames 1 Aristos pakt belangrijke punten van nummer 2.

De dames van Aristos mochten zich dit weekend opmaken voor de wedstrijd tegen Internos uit Breda, die tweede staan in de poule. De uitwedstrijd was hiervan verloren, maar de dames hebben de laatste wedstrijden gewonnen dus coach Erik van Brederode was optimistisch. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang doordat beide partijen goed verdedigden. De score werd geopend door Internos vanuit de hoek. Daarna ging de wedstrijd gelijk op maar Aristos pakte langzaam een kleine voorsprong. Aan het eind van de eerste helft lieten de dames toch even het geslagen gat slinken en werd de rust behaald met een kleine voorsprong 8-6.

Na de rust lieten de dames Internos zelfs terugkomen tot een gelijke stand en vandaar begon een nek aan nek race. Vooral de hoeken Evelyn en Lieke konden deze wedstrijd flink scoren. Marlin de Bresser speelde niet mee vanwege haar gebroken kaak, maar kon wel een penalty benutten. De slotminuten waren razend spannend. Sandy Kuijpers stond in deze fase uitstekend te keepen en hield er 2 ballen mooi uit. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor Rosanne Vosters die de einduitslag op 14-13 bracht. Volgende week wacht een wedstrijd tegen koploper Oktopus in Eindhoven, die deze week echter verloren hebben van de hekkesluiter. Aristos ziet dus wederom mogelijkheden.

MJE-2tjes op zoek naar nieuwe talenten!!!!

Voor de MJE-2 is de zaalcompetitie vanaf het begin af aan spannend. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd waarbij de E2-tjes van Aristos alle zeilen bij moeten zetten om te winnen. Ze spelen 2×20 minuten vol passie en het combinatiespel wordt met de week beter. Handbal is en blijft een fysieke sport die met veel snelheid en teamspirit gespeeld moet worden. E2 speelt iedere wedstrijd met een tactisch plan waarbij uiteraard het plezier in het spel het meest belangrijk is. Het team is op zoek naar jonge, sportieve, enthousiaste en stoere meisjes en jongens van 9-10 jaar die ook de strijd aan durven gaan en plezier willen hebben. In april start het buitenseizoen en het zou leuk zijn als er dan een paar nieuwe vrienden in het team spelen. Natuurlijk is iedereen welkom bij een training om te kijken of het leuk is en eventueel mee te trainen, iedere woensdag om 18.00 uur in de sporthal van het Heerbeeck-college in Best.

HS1 Koploper maatje te groot voor Aristos

Zoals bekend, is het tweede deel van de competitie begonnen. De heenwedstrijd werd door Aristos in Zeeland met dubbele cijfers gewonnen. Vooraf was duidelijk dat de wedstrijd van vandaag waarschijnlijk een heel ander beeld zou opleveren. Waar de Zeeuwen in de 1e wedstrijd met een onvolledig team te maken hadden, had Aristos dat deze wedstrijd. Al heel het seizoen kampt de ploeg uit Best met de nodige (langdurige) blessures.
Aristos kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar al snel bleek dat deze voorsprong ook meteen de laatste was. Orion Zeeland nam het heft snel in handen en gaf dit niet meer weg. Een voorsprong van 5 doelpunten werd op een volwassen manier verder uitgebouwd naar een ruststand van 12-21.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft en de mannen uit Best bleven terecht met lege handen achter. De uitslag werd 21-36.