wedstrijdverslag DS1 HS1 14/15 jan week 3

Ruime winst voor Dames 1 Aristos

Afgelopen zaterdagavond speelde Dames 1 van Aristos thuis tegen PSV Eindhoven. Deze ploeg had vorige week flink uitgehaald en dus ging het team uit Best ervan uit dat het een zwaar duel zou worden.

Ondanks dat de speelstijlen van de twee ploegen erg verschillend waren, werd er in het begin van de wedstrijd aan beide kanten gescoord. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 11-10 op het bord. Aristos bleef op snelheid spelen, wat veel mogelijkheden bood in de aanval. Door dit snelle spel te combineren met een stevige verdediging kon Aristos weglopen bij PSV. Dit leidde tot een ruststand van 16-11.

Aristos kende een vliegende start van de tweede helft, en een enigszins overrompeld PSV wist geen antwoord te geven op de snelle aanvallen van de Bestse dames. Al snel stond het 23-14, maar dit was nog niet genoeg voor Aristos: de dames bleven snel en mooi handbal spelen en wisten hierdoor veel te scoren. Aan het eind van de wedstrijd werden er aan weerszijden een aantal penalty’s gegeven en Marlin de Bresser benutte de penalty’s van Aristos. De einduitslag werd uiteindelijk 36-23 in het voordeel van de thuisploeg.

Teleurstellend begin van 2017 voor Aristos Heren 1

Afgelopen zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van 2017 op het programma. Tegenstander was BEDO uit Beek en Donk. In de eerste competitiehelft wist Aristos te winnen van de gasten, maar de mannen uit Best waren gewaarschuwd. Vorige week wist BEDO de nummer drie van de competitie te verslaan.

De eerste helft begon goed voor de thuisploeg. Al snel kwam Aristos op een voorsprong van drie doelpunten. Verdedigend stond het aan Bestse meer dan redelijk. Aanvallend was het spel niet groots, maar het doel van de tegenstander werd wel redelijk makkelijk gevonden. Met een 12-9 voorsprong floten de scheidsrechters voor het rustsignaal.

Na de pauze opende Aristos de score. Beetje bij beetje werd de voorsprong uitgebouwd. Dit resulteerde in een 19-14 tussenstand. De mannen uit Best werden nonchalant en miste verschillende open kansen. Ook verdedigend stond het nu minder goed dan in de eerste helft. BEDO zag haar kans schoon en sloop steeds dichterbij. Bij 22-22 kwamen de gasten langszij en bij 23-24 zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

Met nog 1 minuut te spelen had Aristos balbezit. Via een benutte strafworp kwam Aristos op gelijke hoogte. Toen was het nog de beurt aan BEDO. Met nog 20 seconden te spelen verdedigde Aristos met man en macht. Dit leek het gewenste resultaat op te leveren. Met nog 4 seconden op de klok kreeg BEDO nog een vrije worp. De bal werd via een kluts doorgespeeld en uiteindelijk in de zoemer op doel geschoten. Aristos was van mening dat dit te laat was, maar de scheidsrechters dachten daar anders over met een 24-25 nederlaag tot gevolg.