wedstrijdverslag DS1 en HS1

Succesvol Avondje Aristos

 

Na veel uitwedstrijden en thuiswedstrijden in de Kemmer was er zaterdagavond weer een “Aristosavondje” in Sporthal Naastenbest.

DS1: De dames van Saturnus uit Bladel kwamen op bezoek in Best. Bij de vorige ontmoeting eindigde het duel in 22-20 verlies voor Aristos, maar was er zeker kans om te winnen. Na een goede warming up, met pupil van de maand Silke, werd het team toegesproken door de coaches. Snel spel, compact verdedigen en heb oog voor hun spel was de rode draad.
Aristos begon niet sterk in de eerste helft. Anouk de Bresser opende de score, maar dit werd gevolgd door veel tegendoelpunten. Aristos was in de aanval sterk, maar miste veel kansen en een haarscherp doelpunt van Lieke Stobbe werd niet gezien door de scheidsrechter. Toch wisten de Bestse dames uit te lopen van een 3-6 achterstand naar 9-8 voorsprong in de rust.
De tweede helft werd er sterker gestart. De dames hadden goed grip op de cirkelloper en opbouwers van Saturnus en konden in de aanval het verschil vergroten (13-9). Saturnus ging spelen met twee cirkellopers, daar had Aristos geen antwoord op. Hierdoor kon Saturnus het gat weer dichten en terugkomen tot 15-15. Aristos was niet van plan te verliezen en ging de fysieke strijd aan en kon door een man uit te dekking opnieuw grip op de wedstrijd nemen. In de laatste minuut werd door Tanja Baltussen het winnende doelpunt gemaakt. 18-17 is de uitslag van deze spannende wedstrijd.
Er staan nog 3 wedstrijden op het programma, waarbij Aristos zeker nog punten kan pakken en kan laten zien dat ze goed mee kunnen draaien in de middenmoot van de competitie.
HS1: Voor Heren 1 stond Bergeijk op het programma. Na twee wedstrijden tegen ploegen uit de top, die net verloren werden, opnieuw een wedstrijd tegen een topper aangezien Bergeijk 2e stond. De eerste helft ging het gelijk op waarbij de mannen uit Best nog niet op het gewenste niveau speelden. Er werd te zwak verdedigd, met name de cirkelspeler kreeg te veel ruimte, maar wel genoeg gescoord. Hierdoor werd de ruststand 15-17. In de rust werd aandacht besteed aan het uitvoeren van de taken en het harder aanpakken in de verdediging.

In het begin van de tweede helft ging het nog niet goed en liep Bergeijk verder uit. Daarna pakten de mannen uit Best eindelijk de draad goed op. Er werd beter aangepakt en er werden goede aanvallen uitgevoerd. Bij Bergeijk lukte daarentegen steeds minder en nam de frustratie toe. Ze rondden te snel af en misten veel kansen. Ook de keeper van Aristos pakte meer ballen in deze fase waardoor het team terugkwam in de wedstrijd en het flink spannend werd. Bergeijk had geen antwoord meer op het spel van de mannen uit Best. Tijdstraffen aan beide kanten lieten Aristos niet van de wijs brengen. De wedstrijd werd netjes uitgespeeld en verdiend gewonnen met 33-29. De heren laten hiermee zien beter te kunnen dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Er volgen nog twee wedstrijden dit seizoen.