Wedstrijdverslag DS1 en HS1 17 en 18 nov week 50

Puntenverlies Aristos dames 1

Aristos dames 1 had op zondag 18 december een belangrijke wedstrijd tegen Vespo. Zowel Vespo als Aristos spelen bovenin mee voor het kampioenschap. Daarom wist Aristos wat ze te doen stonden.

In het begin van de wedstrijd wist Aristos de druk in de aanval goed op te zetten, waar mooie doelpunten uit vielen. Vespo wist de Bestse dames goed uit te spelen, waardoor de hoekspeelster vrij kon afronden. De stand liep gelijk op. Met een mooi afstandsschot van Lieke Stobbe en een ‘lange bal’ van Anouk de Bresser naar Carly Vosters werd de ruststand 10-12 in het voordeel van Aristos. In de rust kregen de Dames goede aanwijzingen waarmee ze handvaten kregen om in de tweede helft van start te kunnen.

In de verdediging werd weer goed gecommuniceerd, waardoor Vespo moeilijk tot scoren kon komen. De keepster Lotte de Wild heeft voortreffelijk staan keepen. Er werd nog een enkele aanvallen mooi uitgespeeld, echter werd de aanval te vlugtig opgezet en Aristos had veel balverlies. De voorsprong kon tot enkelen minuten voor het eindsignaal worden behouden. Maar de eindstand werd 19-18 voor Vespo.

Aristos gaat zich opmaken voor de tweede helft van de competitie.

Aristos heren 1 weet niet te winnen van Zephyr

Afgelopen zaterdagavond stond de uitwedstrijd tegen Zephyr uit Schijndel op het programma. Vorige week miste Aristos vijf spelers en ook nu ontbraken er vier (basis)spelers. De eerste helft begon nog redelijk voor de mannen uit Best. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar het spel was niet geweldig. Via twee benutte penalty’s sloeg Zephyr een gaatje. Een overvloed aan (technische) fouten volgde zich in rap tempo op aan Bestse zijde. Uiteindelijk ging men rusten met een 16-9 achterstand.

Een tactische verandering in de rust bleek in de tweede helft haar vruchten af te werpen. Langzaam werd de achterstand kleiner en uiteindelijk kwam er een 19-19 stand op het bord. Achteraf bleek alles voor niets geweest. Met nog vier minuten te spellen stond het 20-19 in het voordeel van Zephyr. Aristos verviel weer in dezelfde (technische) fouten als in de eerste helft en de wedstrijd was gespeeld. Met een 26-21 nederlaag ging Aristos richting Best.

De eerste competitiehelft zit er op en op zaterdag 7 januari 2017 zal de competitie hervat worden met de uitwedstrijd tegen DOS’80 uit Heesch.