wedstrijdverslag DS1 en HS1 13/14 jan week 3

Aristos DS 1 neemt één punt mee uit Groesbeek

Afgelopen zaterdagavond reisde Dames 1 van Aristos af naar het Gelderse Groesbeek, waar de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft hen te wachten stond. De tegenstander, Groesbeeks Glorie, stond één plek lager dan Aristos in de ranglijsten en dus beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Het spelbeeld stelde wat betreft deze voorspelling niet teleur: het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Na een minuut of tien wist Aristos een gaatje van vier doelpunten te creëren, maar door een beperkt aantal wissels op bepaalde posities kon dit niet volgehouden worden. Een aantal tijdstraffen aan de kant van Aristos leidde ertoe dat het team uit Groesbeek dichterbij kon komen. De teams gingen de rust in bij een stand van 9-10.

De tweede helft was zwaar voor Aristos, omdat kansen niet afgemaakt werden en er hard gewerkt moest worden in de verdediging waardoor krachten wegvloeiden. Gelukkig hield het uitstekende keeperswerk van Chantal van der Kaa en Lotte de Wild het team uit Best gedurende de hele wedstrijd op de been. In de eindfase van de wedstrijd keek Aristos echter tegen een achterstand aan die nog net op tijd omgebogen kon worden tot een gelijkspel: eindstand 16-16.

Aristos HS 1 speelt gelijk

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Apollo uit Son en Breugel op het programma. Waar de heren uit Best gewend zijn om op zaterdagavond te spelen, was het wennen om op zondagochtend 10.30 uur aan te treden.

Het begin van de wedstrijd begon slordig voor de gasten. Veel balverlies resulteerde in een 3-1 achterstand. Gedurende de eerste helft kwam Aristos beter in de wedstrijd. Via 3-3 bleef de stand in evenwicht hoewel Apollo steeds op voorsprong kwam. Vanaf een 8-8 stand vielen er aan beide kanten tijdstraffen te noteren. Hierdoor kwam het geregeld voor dat er een team in ondertal stond. Uiteindelijk werd er gerust met een 14-13 achterstand.

In de rust werden de aandachtspunten besproken en werden de neuzen dezelfde kant opgezet.

In de eerste twee minuten van de tweede helft werden de afspraken goed nagekomen, maar daarna leek het wel of iedereen het vergeten was. Verdedigend kwam Aristos steeds een stap te laat en aanvallend was het baltempo te laag. Een logisch gevolg was dan ook dat de gasten tegen een 20-16 achterstand aan keken. Met nog 5 minuten te spelen werden de mannen uit Best wakker. Verdedigend werd de bal meerdere keren onderschept en aanvallend wist men het net weer te vinden. Met nog 43 seconden op de klok begon Aristos aan de aanval. Deze werd succesvol afgerond waardoor de stand 28-28 werd. Met nog ongeveer 20 seconden te spelen had Apollo balbezit. Via een verdedigende interceptie kreeg Aristos de bal in handen en kon recht op het doel van Apollo af. Een overtreding maakte een einde aan de break-out, maar Aristos kreeg wel een strafworp. Ondertussen was de tijd al verstreken, maar de strafworp moest nog genomen worden. Via de binnenkant van de kruising vloog de bal uit het doel en dus bleef de stand 28-28.

Volgende week staat op zaterdagavond 20.45 uur de thuiswedstrijd tegen Witte Ster op het programma.