wedstrijdverslag DS1 7 en 8 dec week 50

Wederom winst Aristos Dames 1

Om in de race voor de koppositie te blijven, moest Aristos DS1 afgelopen zaterdagavond thuis winnen van PSV DS3. Uit ervaring is gebleken dat dit een gevaarlijke, fysieke tegenstander is en dit seizoen ook een directe concurrent voor de titel. Uiteraard wilde Aristos liever niet voor verrassingen komen te staan en daarom werden er voor aanvang van de wedstrijd duidelijke afspraken gemaakt.

Echter, daar waar er afgesproken was om fel aan te wedstrijd te beginnen, gebeurde eigenlijk het tegenovergestelde: in de eerste helft werden er weinig kansen gecreëerd door Aristos en was er veel balverlies. Het enige geluk dat de thuisploeg had, was dat PSV bij vlagen ook slordig spel toonde. Hierdoor ging de eerste helft toch gelijk op, wat leidde tot een ruststand van 9-10.

Na de rust viel Aristos terug op een defensieve 6-0-verdediging. Dit bleek een gouden zet, want met hulp van een sterk keepende Chantal van der Kaa kwamen de gasten amper nog tot scoren. Mede door het felle verdedigende werk van Kim Hendrikx liep Aristos in een mum van tijd weg bij de tegenstander. Voorin werd er vooral van afstand gescoord door Marlin de Bresser. Deze stijgende lijn kon doorgezet worden tot het laatste fluitsignaal, waarna er 20-13 op het scorebord stond.