wedstrijdverslag DS1 12 maart

Spannende pot tegen Vespo Zaterdagavond speelde de DS1 van Aristos een spannende pot tegen de dames van VESPO. De ervaring leert dat dit altijd een moeilijke tegenstander is.

Na een eindstand van 18-17 bij de uitwedstrijd ging Aristos met goede moed en de nodige strijdlust de wedstrijd in. De verdediging begon direct strak, en het Bestse team kon goed inspelen op de acties van de tegenpartij. Binnen een aantal minuten werd een mooie voorsprong opgebouwd van 4 punten door een aantal mooie ballen vanuit de rechterhoek. Na een aantal afstandsschoten van de tegenstander werd het gelijkspel. Met om en om een goal werd de ruststand 13-12.

Rust in aanval In de rust werd besproken om in de aanval regelmatig wat rust te pakken om zo meer gebruik te maken van versnellingen in de druk en op de eerste lijn. Er vielen veel verschillende goals en de creativiteit van Aristos werd op de proef gesteld. Tot aan de laatste seconde bleef het gelijk opgaan. Helaas ging de laatste bal van Aristos er een fractie van een seconde te laat in, en was de eindstand 22-22.

Het was een leuke wedstrijd, en de dames uit Best keerden tevreden huiswaarts met 1 puntje voor in het klassement. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Helios op het programma. Daar gaat het eerste damesteam van Aristos uiteraard weer voor de winst.