Wedstrijdverslag DS1 01 okt

Positief ondanks verlies

Op zaterdagavond 1 oktober speelde Dames 1 van Aristos haar eerste wedstrijd van het seizoen in Best. Na het afgelopen seizoen zijn de twee damesseniorenteams samengevoegd tot een team, aangezien er te weinig spelers over waren voor twee teams. Deze eerste wedstrijd was het dan ook nog wennen aan elkaar.

Vanuit het afgelopen seizoen wist coach Erik nog te vertellen dat de tegenstander Helios ‘72 DS1 uit Uden een snelle ploeg heeft en veel break-outs loopt. De dames uit Best wisten dan ook dat er geconcentreerd begonnen moest worden aan de wedstrijd, zonder balverlies. Dit lukte goed. Echter wist Helios door snel spel in de aanval de ruimtes te vinden in de verdediging van Aristos.

Aristos lukte het juist niet om het net te vinden. Na tien minuten stond er nog steeds een 0 op het scorebord voor de thuisploeg. Vanaf dat moment begon het beter te lopen, wat resulteerde in een ruststand van 2-11. In de rust werd benadrukt dat de verdediging goed stond en zo moest blijven werken. Ook werd besproken hoe in de aanval beter de ruimte gevonden kon worden.

Betere tweede helft

De tweede helft startte goed voor Aristos. Met goed uitgespeelde aanvallen werd het net gevonden en in de verdediging werd goed samengewerkt, waardoor Helios er niet meer goed doorheen kwam. Ook het goede keeperswerk van Chantal hielp mee om het verschil gelijk te houden. Dit alles resulteerde in een eindstand van 12-19. Ondanks het verlies worden de positieve punten uit deze wedstrijd meegenomen naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdagavond 8 oktober staat de volgende wedstrijd op de planning, in Venray tegen Manual DS1