wedstrijdverslag DA, HS1, DS1 en JC

Dames A Aristos KAMPIOEN

Afgelopen zondag is het de dames A (17-18 jaar) van Aristos gelukt: ongeslagen kampioen van zaalseizoen 2015-2016 in hun klasse. Met nog 4 wedstrijden te spelen, konden de dames al kampioen worden. Voor de grote schare eigen publiek moest er dan gewonnen worden van TaxandIMG_3961 (1)ria uit Oisterwijk. Aristos begon meteen goed en nam al snel een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. De aandacht verslapte niet en de ruststand was 11-3.

Ook in de 2e helft bleven de dames goed spelen met mooie snelle aanvallen. Ze hadden geen enkele moeite met Taxandria. Ook mede dankzij goed keeperswerk van Claudia Schepens kwam Taxandria in de 2e helft slechts 1 keer tot scoren.

De eindstand was 25-4 en daarmee werd een mooi kampioenschap binnengehaald!

Elise, Fenna, Ayla, Eline, Claudia v.K., Anouk, Rosanne, Carly, Mieke, Daphne, Claudia S., Lena, Lisa en coaches Arthur van Bergen en Diny de Bresser trots op behaalde kampioenschap

Aristos heren 1 komt net te kort

Afgelopen zaterdagavond stond voor Aristos de uitwedstrijd tegen Dos ’80 uit Heesch op het programma. De mannen uit Best begonnen met veel vertrouwen in een goede afloop. Dit kwam vooral doordat men in de laatste wedstrijd als een collectief gespeeld heeft, iets wat in voorgaande wedstrijden weleens ontbrak.

Vanaf het beginsignaal was duidelijk dat Aristos goed weerstand kon bieden aan de nummer 4 van de ranglijst. Waar in de eerste wedstrijd tegen Dos ’80 de verdediging van Aristos geen grip had op de

gehele opbouwrij, was dit nu stukken beter. Ook aanvallend was het een acceptabel niveau wat de mannen uit Best lieten zien. Met hoog baltempo werd steeds de vrije man gevonden. Dit resulteerde in een voorsprong van maximaal 3 doelpunten. Helaas kon dit niet vastgehouden worden, maar er stond nog wel een ruststand 13-14 in het voordeel van Aristos op het scorebord.

De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, waarbij Aristos steeds aan de goede kant van de score stond. Het verschil werd echter niet groter dan 1 doelpunt. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd was de scherpte in de dekking minder en 3 minuten voor tijd kwam Dos ’80 voor het eerst op voorsprong. Aristos was zichtbaar aangeslagen en kwam zelfs op een achterstand van 2 doelpunten. Met nog anderhalve minuut op de klok werd er alles of niets gespeeld met een man tegen man dekking. Dos ’80 kwam 2x door de dekking heen, maar wist niet te scoren. Aristos wist nog 1x te scoren en had nog 21 seconden om er een gelijkspel uit te slepen. Waar vorige week in de laatste seconde nog een tegendoelpunt geïncasseerd werd, waren de goden nu Aristos ook niet goed gezind. In de allerlaatste seconde belandde de bal van Aristos op de kruising van de tegenstander en werd de eindstand 27-26 in het nadeel van Aristos.

Volgende week zaterdagavond neemt Aristos het thuis (sporthal Naestenbest) op tegen Bergeijk, de nummer 2 van de competitie. Ook dit zal een zware wedstrijd worden waarbij Aristos 60 minuten lang gedisciplineerd zal moeten spelen om kans te maken op een goed resultaat.

Dames 1 tevreden met gelijkspel

Afgelopen zondagochtend stond er voor de Dames 1 van Aristos een wedstrijd tegen HVW in Wanroij op het programma. Ondanks dat er met kleine oogjes aan de wedstrijd begonnen werd, was Aristos toch meteen wakker en speelde fel en snel waardoor er een voorsprong van twee doelpunten op het scorebord prijkte. Daarna kwam HVW terug en konden de dames van Aristos hun voorsprong niet behouden. Met een ruststand van 10-10 waren er nog volop kansen om te winnen, maar de coach benadrukte ook vooral dat de dames het niet af mochten geven.

In de tweede helft opende Marlin de Bresser de score door een penalty te benutten. Daarna leek HVW wat oplettender dan Aristos, waardoor zij een voorsprong van drie doelpunten konden creëren. Aristos liet de moed echter niet in de schoenen zakken en er werd gevochten voor ieder doelpunt. Uiteindelijk werd dit harde werken beloond en was de einduitslag een terecht gelijkspel: 20-20.

Klinkende overwinning voor Jongens C

De Aristos jongens C gingen voortvarend van start in hun thuiswedstrijd tegen Niobe. Het eerste doelpunt was voor Niobe waarna Remco al heel snel de gelijkmaker maakte. De jongens waren fanatiek. Het samenspel was zeer goed en de verdediging stond ook erg goed. Na een poeier op de lat van Roel scoorde hij vervolgens de 3 – 2. Nick hield zijn team op de been door een aantal zeer goede reddingen. Door mooie acties en doelpunten van Remco, Mart en Daniel werd de ruststand 10 – 2 in het voordeel van onze jongens.

De tweede helft stond Remco in het doe look prima te keepen. Het eerste doelpunt van de tweede helft was ook dit keer voor Niobe, maar ook dit keer scoorde Aristos via Roel snel hun eerste doelpunt. Mika scoorde zijn eerste doelpunt in zijn korte handballoopbaan onder luid gejuich vanaf de tribune. Na 2 gele kaarten en 2 tijdstraffen voor beide partijen scoorde Gijs de 14 – 8. Niobe scoorde nog 2 keer en werd de eindstand 14 – 10 voor de jongens van Aristos. Hier waren de jongens erg blij mee, omdat hun eerste jaar bij de C toch moeizamer gaat dan ze willen.