wedstrijdverslag DA en DS1 / 19 en 20 dec

Aristos Dames-A ongeslagen nieuwe jaar in

De dames-A van Aristos blijven op kampioenskoers in de zaalhandbalcompetitie. Ondanks de vele blessures (Daphne, Claudia en Mieke) en afwezigen (Elise en Fenna) werd er wederom overtuigend gewonnen dit weekend. Aangevuld met B-speelsters Masha en Natalie moest er zondag al vroeg gespeeld worden in Oisterwijk tegen Taxandria. Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam, maar met hun hechte defensie en snel aanvalsspel lieten de meiden van Aristos zien niet voor niets bovenaan in de competitie te staan. Doelpunten van de snelle Rosanna, de mooi vrijgespeelde cirkelloopster Lisa en een benutte strafworp van Lena zorgden voor een 2-5 voorsprong. Goed keeperswerk van Claudia weerhield Taxandria van scoren, waardoor Aristos met een ruime 5-11 voorsprong de rust in ging.

Ook in de 2e helft bleven de Aristos-meiden geconcentreerd en fel. In de verdediging werd er goed gepraat door middenachter Eline. Aanvallend kwam Carly los met enkele fraaie afstandsschoten, en ook Anouk speelde zich regelmatig keurig vrij. Via 9-16 stond na 60 minuten handbal de eindstand van 11-21 op het scorebord. Met een voorsprong van 4 punten op de naaste concurrentie hervat deze talentvolle groep op 2 januari de competitie tegen EHV. Wanneer de geblesseerde speelsters dan weer aansluiten, behoort het kampioenschap zeker tot de mogelijkheden.

Gelijkspel voor Dames 1 van Aristos

De dames van Aristos hadden de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma staan tegen MHV. Met tactische tips van coach Erik van Brederode en bemoeidgende woorden van assistent coach Diny de Bresser was iedereen klaar voor de wedstrijd. Aristos begon fel aan de wedstrijd en Anouk de Bresser liet zich meteen zien door een mooie openingsgoal. Door de goede verdediging van de dames waarin het midden goed dicht zat was het voor MHV lastig om te scoren. De cirkelloopster werd goed bijgehouden waardoor zij nauwelijks aan de bal kwam.  In de aanval liep het nog wat stroef waardoor de stand gelijk bleef op gaan. Aan het einde van de eerste helft kwam daar een einde aan. Door een aantal mooie afstandsschoten van Carly Vosters gingen de dames van Aristos de rust in met 10-7 in het voordeel van Aristos.

In de tweede helft waren de dames even de concentratie kwijt waardoor MHV terug in de wedstrijd kwam en zorgde voor een 12-14 achterstand. Doordat de dames positief en rustig bleven werd het spel van MHV onderbroken door een prachtige goal uit de hoek van Rosanne Vosters ondanks dat vlak daarvoor een zuiver doelpunt werd afgekeurd van de dames van Aristos. De dames kwamen weer in de wedstrijd en door een aantal verdedigende fouten van MHV kreeg Aristos vlak achter elkaar 4 penalty’s die Marlin de Bresser erzonder moeite in schoot. Het bleef tot het einde spannend maar de dames bleven knokken om de stand weer gelijk te trekken. Door de eigen verdienste van de dames van Aristos is de eindstand dan ook 19-19 geworden!