wedstrijdverslag DA 2 en 3 feb week 6

Meisjes B herpakt zich

Voor de MB stond deze week de uit wedstrijd tegen Habo op het programma. Op papier was dit een wedstrijd met mogelijkheden, maar met drie mensen afwezig zou het toch een dobber kunnen worden. Gezien de resultaten van de afgelopen weken waar met grote verschillen verloren werd zouden de dames uit hun goede vaatje moeten tappen om deze wedstrijd om te zetten in punten. Met die wetenschap kwamen de dames de kleedkamer uit, gesterkt met twee spelers van de D1 om zodoende toch nog een wissel op de bank te kunnen hebben en een keeper in de goal.

De dames begonnen goed, een mooie passeerbeweging van Nancy Yang zorgde voor de openingsscore. Maar wat vooral meteen duidelijk was, was dat de verdediging van Aristos sterk begon. Er werden weinig gaten weggegeven en de aanval van Habo werd regelmatig tot fouten gedwongen. Al snel liepen de dames uit Best uit naar 1-4. Er werd nog wel een afspeelfout gemaakt achterin waardoor Habo vrij makkelijk kon scoren, maar Mireille Vosters wist deze truc twee keer bij Habo uit te halen dus liep Aristos alleen maar verder uit. Dit beeld bleef gedurende de hele eerste helft voorduren en met de rust stond Aristos met zes doelpunten voor: 6-12.

Na de rust werd het beeld van de wedstrijd anders. Habo schakelde over in verdedigingsstijl en daardoor scoorde Aristos minder. De verdediging bleef echter werken en daardoor werd het verschil niet veel kleiner. Zeker ook door het goede keepers werk van Amy Hendrikx. Eindstand was 11-17 en de punten konden weer eens mee naar Best, maar vooral de werklust was weer terug. Dat belooft wat voor de rest van de competitie.